Les obres de la Riera

Què farem?

obresRiera2Se substituirà el clavegueram obsolet del passeig de la Riera, en un tram de 800 metres lineals. Aquesta actuació és necessària per raons de salubritat i seguretat, ja que l’actual canonada d’aigües fecals està obsoleta. Instal·lada l’any 1976, presenta greus deficiències i amenaça l’estabilitat de la calçada del passeig.

Els treballs consistiran a anul·lar la l’antiga conducció de formigó situada en el marge dret (en sentit ascendent), i instal·lar-ne una de fosa en el costat oposat. És alhora una obra complexa, ja que l’estesa del nou col·lector i l’anul·lació de l’antic obligarà a obrir tota la secció del carrer i a tallar el trànsit rodat.

Cal aclarir que l’obra no consisteix en el soterrament de la Riera, tot i que és perfectament compatible en un futur. El seu endegament és, però, competència del Govern de l’Estat.


Durada

L’obra te una durada prevista de 5 mesos. Començarà el 4 de juny i s’hi treballarà també durant l’agost per tal d’acabar a finals d’octubre.

Com ho farem?

El projecte s’ha dividit en sis trams. L’execució començarà per baix, a l’alçada de la rotonda d’entrada al centre urbà, i finalitzarà al torrent de can Mateu, una mica més amunt del parc de can Godó.

Per a cada sector s’ha previst un desviament de trànsit específic per tal de garantir l’accés al curs alt de la Riera i als habitatges de l’entorn. A mida que l’obra avanci, s’anirà recordant quines vies alternatives s’habiliten en cada moment a través del web www.teia.cat i les xarxes socials municipals.

Els 6 trams per dividir l'obra són:

-Tram 1: Passeig del Castanyer - C. Josep Puigoriol

-Tram 2: C. Josep Puigoriol - Torrent de les Monges

-Tram 3: Torrent de les Monges - C. Antoni Gaudí

-Tram 4: C. Antoni Gaudí - C. Pere Noguera

-Tram 5: C. Pere Noguera - Carretera d’en Sarró

-Tram 6: Carretera d’en Sarró - Torrent de Can MateuobresRiera4Resultat:

El nou tub tindrà 80 centímetres de diàmetre, la qual cosa multiplicarà per 6,5 la capacitat de hidràulica, que passarà de 350 litres per segon a 2.400.

El tram central es deixarà lliure per si mai es pot afrontar el soterrament de la Riera i s’hi ha de construir la caixa d’aigües.Cost i finançament

Al concurs s’hi van presentar 12 empreses i l’adjudicació va ser per Asfalts de Tordera, que va oferir un preu de 720.000 euros amb IVA inclòs, un 18% per sota de l’import de licitació. La inversió, que és la més important del mandat 2015-2019, es cobrirà amb:

-La  Diputació de Barcelona hi aporta 500.000 € (69’5%) a través del Pla Xarxa de Governs Locals.

-Un crèdit a interès zero de la Diputació, de 175.000 € (24’3%)

-L’Ajuntament hi aporta 45.000 € (6’2%), al marge de despeses complementàriesTOTAL 720.000 € (IVA inclòs)obresRiera3Millores:
Aprofitant l’obertura de rases, se soterraran dos tubs per al futur desplegament de la fibra òptica, així com una canonada d’aigua potable per millorar-ne el servei. Aquesta nova canalització ha de permetre reduir les afectacions a tota la població en cas d’avaria.
A nivell d’accessibilitat, s’igualarà la rasant de 152 escocells d’arbres amb la vorera del passeig per evitar el risc de caiguda dels vianants, mitjançant l’aplicació d’un paviment drenant.
Quant a millora de la mobilitat, es reposarà totalment l’asfalt del tram de la Riera afectat per les obres, se senyalitzarà la rotonda plana d’entrada al poble amb 16 balises lluminoses tipus LED i s’instal·laran dos radars informatius per recordar el límit de velocitat de 40 km/hora.Afectacions:

Es veurà afectada la mobilitat i el trànsit de vehicles particulars, així com els serveis comercials. Durant aquest procés també minvaran els espais d'aparcament de la via pública.

El servei de recollida de residus també patirà alteracions, així com la línia d’autobús C15.

Per qualsevol dubte o consulta: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.
Tornar al principi

CERCAR

Durant la navegació s'instal·laran cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de facilitar aquesta navegació i realitzar estadístiques de l'ús del web.
Si continua navegant, entendrem que accepta la instal·lació de les esmentades cookies.