Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Ajuntament de Teià

Informació Institucional
Representants polítics, retribucions, normativa, empleats públics, etc
Gestió econòmica municipal
Pressupostos, Subvencions, contractacions, períodes de pagament, contractes ...
Participació ciutadana
Espais i mecanismes de participació ciutadana, tràmits i processos participatius

I tu: ets republicà?

La pista de bàsquet del passeig de la Riera, propietat privada de l’Agrupació Esportiva Teià (AE), fou clausurada pel seu pèssim estat.

L’AE no tenia diners per rehabilitar-la i al 2018 va signar un contracte amb l’Ajuntament (ERC, JXCAT i GT) que permetrà a aquest fer activitats diverses, a canvi de costejar les obres (uns 300.000 €) i tot el manteniment, subministraments i assegurances fins a 75 anys. L’AE manté la propietat i l’ús prioritari.

El PSC-TEIÀ hem recolzat rehabilitar la pista. A més, hem plantejat construir un pàrquing a sota, com diu el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

El POUM (aprovat per ERC, JXCAT i GT) diu que on està la pista “hi proposa una millora urbana amb la creació d’un espai públic qualitatiu amb un aparcament soterrat”, “per a uns cent vehicles”. Així vol corregir el dèficit d’aparcaments al centre, facilitar l’accés des de les urbanitzacions, frenar l’evasió comercial que pateix Teià i poder “peatonalitzar” alguns carrers o places.

ERC, JXCAT i GT han votat NO al pàrquing: diuen que ja van treballar molt en l’actual projecte i que refer-lo demoraria la nova pista. Però el contracte dona 2 anys més per construir-la! No entenem per quin estrany motiu o interès s’hi oposen al pàrquing.

Creiem que, ara, l’Ajuntament podria adquirir la propietat del pàrquing a canvi, simplement, de la nova pista per l’AE. Inclús generaria ingressos (algunes places en concessió, lloguer de cotxes elèctrics...), a més d’aconseguir un centre del poble més atractiu i potent.

També hem denunciat que en l’actual projecte de la pista hi falten l’informe de prevenció d’incendis, el pla d’autoprotecció i la memòria de seguretat; i que falta calcular quin serà el cost durant els 75 anys i com el pagarem. ERC, JXCAT i GT han contestat que, si de cas, ja se’n preocuparan després.

Se’ns ha escridassat i dit que “el que passa és que el PSC-TEIÀ no coneix el poble”. Doncs escolteu: la nostra llarga tradició republicana concep la política municipal basada en la raó i oberta a totes les veïnes i veïns. Treballem pel Teià de totes i tots.


Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat