Imprimir aquesta pàgina

Tècnics del Consell Comarcal apliquen larvicida a Teià contra el mosquit tigre

05 Juliol 2016 ~

tractamentmosquitAhir, tècnics de salut pública del Consell Comarcal van supervisar l'aplicació del segon tractament amb larvicida d'aquest estiu a Teià per combatre la proliferació del mosquit tigre. En total es van tractar un total de 20 punts on es poden formar làmines d'aigua, com ara embornals i fonts públiques, als passejos de la Riera i Castanyer; els carrers de Pau Claris, Ter, Segre, Cadí, can Bordoi i can Nadal; les places del Mercat Municipal, Cooperativa i Sant Martí; els parcs de Vallbellida i can Godó, i el bar de les piscines.

El Consell Comarcal tracta els embornals sifònics i altres punts d'acumulació d'aigua a la via pública amb un larvicida que combina dos bacils. La seva efectivitat és de sis setmanes, per la qual cosa s'ha de repetir el tractament fins al moment en què la baixada de les temperatures provoca la mort de les larves i dels mosquits adults. En principi, la tercera i última aplicació serà a Teià està prevista per a principis de setembre.

ciclevital1.jpg.500x404Objectiu: trencar el cicle vital
El mosquit tigre és actiu de dia, a diferència d'altres espècies que fan vida nocturna, i les seves picades són molt més nombroses i doloroses que les dels mosquits autòctons. 

El radi de vol i d'acció del mosquit tigre adult és d'un màxim de 400 metres, per la qual cosa és molt probable trobar-lo prop del lloc de cria.

Al llarg de la seva vida, el mosquit passa per quatre etapes: ou, larva, pupa i adult. El mosquit pon ous i es desenvolupa en espais petits amb aigua estancada. Les femelles dipositen els ous just per damunt del nivell de flotació, de manera que quan puja el nivell queden submergits. Quan augmenta la temperatura surten les primeres larves, que viuen a la superfície de l'aigua fins que es transformen en pupa i després en adult. Quan les condicions són favorables, les quatre fases es poden completar en menys de 10 dies.

Per això, segons els especialistes, és molt important complementar els tractaments a la via pública amb actuacions dins els espais privats que evitin les acumulacions d'aigua: desguassos, gerros, plats, cendrers, joguines, bidons, galledes o pots. En canvi, el mosquit no diposita mai els ous en aigües en moviment, ni en superfícies i volums d'aigua de més de 200 litres, com basses o piscines.