Apreta intro per cercar
93 555 12 34
XVII Caminada dels tres pobles
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Mostra literària 2024
XVII Caminada dels tres pobles
XVII Caminada dels tres pobles
Pressupostos participatius 2024
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Nou POUM 2024
Mostra literària 2024
Mostra literària 2024
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow

Teià aprova el Pla d’Actuació Municipal 2019-2023 en un ple històric per videotrucada

Imprimir correu electrònic

ple abril 004L’Ajuntament de Teià va celebrar el passat dimecres 29 d’abril el seu primer ple telemàtic. A causa del coronavirus, els tretze membres de la corporació, el secretari i la interventora municipals van celebrar la sessió des dels respectius domicilis a través d’un sistema de videotrucada.

Des de l’inici del confinament, totes les Juntes de Govern local, les Juntes de Portaveus i les Comissions Informatives han utilitzat aquest canal, però ahir va ser la primera ocasió en què s’aplicava a una sessió plenària. Per aquest motiu, l’alcalde, Andreu Bosch, el va definir com “un ple històric i inèdit”.

Condol i agraïments

Com de costum, la sessió es va retransmetre en directe a través del canal de Youtube de l’Ajuntament. En canvi, l’audiència pública prèvia al ple va haver de ser suspesa.

En la seva primera intervenció, l’alcalde va expressar el condol de la institució al treballador municipal a Josep Guitart per la defunció de la seva mare, així com a totes les famílies del poble que han perdut algun dels seus membres al llarg d’aquestes setmanes atès que “el comiat dels difunts no s’ha pogut realitzar en circumstàncies normals”.

A continuació, Bosch va fer diversos agraïments públics. En primer lloc, als treballadors municipals en general, als empleats dels Serveis Socials i dels Serveis de Manteniment, a la Policia Local, al personal de Secretaria i al tècnic informàtic per facilitar les eines que han fet possible el teletreball de bona part de la plantilla.

L’alcalde també va reconèixer la tasca dels comerciants i emprenedors del poble, dels treballadors sociosanitaris de la residència Amavir i de la llar de Santa Rosalia.

En l’àmbit sanitari, Bosch va ressaltar la “magnífica feina de contenció de la pandèmia” que s’ha fet des del consultori mèdic de Teià en la detecció, aïllament i seguiment de casos positius, i va concloure que “si no hi ha sorpreses i no hi ha rebrots, en general podem estar satifets amb l’esforç de tothom”.

Per la seva part, la regidora de Cicles de Vida, Èrica Busto, va destacar les iniciatives del Casal de Joves per fer activitats en línia i va lloar els sacrificis fets durant el confinament per tres col·lectius concrets: els infants, els adolescents i la gent gran.

Col·laboració i unanimitat

L’alcalde va agrair “la bona predisposició de tots els grups municipals” a l’hora de gestionar l’emergència sanitària i, en correspondència, els grups de l’oposició van fer el mateix.

El portaveu de JxCat, Francesc Ribas, va donar les “gràcies a l’equip de govern i a tot el consistori per la feina que s’està fent” i la seva companya de files, Gemma Rosell, va oferir “mà estesa” davant del desconfinament. “Ve una etapa molt complicada”, va predir, i va demanar “prudència. No vulguem córrer”.

La regidora de GT, Núria Andinyac, va posar l’accent en el treball conjunt “amb unitat i transparència” i el representant de Cs, David Basi, va subratllar “la bona tasca que està fent i la informació que s’està facilitant a l’oposició”. Per últim, Joaquim Roca, en nom del PSC, va insuflar “molts ànims”, ja que “estem al principi i encara falta molt”.

Aquesta comunió entre partits es va reflectir en el debat dels punts de l’odre del dia, que es van aprovar tots per unanimitat. Només Cs es va abstenir en una de les 14 votacions.

façanaNou PAM

L’aprovació del Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2019-2023 va ser una de les qüestions abordades. Es tracta d’un document estratègic que detalla les principals accions i projectes que s’han de dur a terme durant aquest mandat. L’enunciat de cada acció està acompanyat d’una previsió temporal, tot i que la seva execució resta supeditada a la confecció i aprovació dels pressupostos municipals de cada exercici.

El contingut del PAM reflecteix, en bona part, les propostes del programa electoral d’ERC-Compromís amb Teià, però es veu enriquit amb les aportacions de la resta de grups muncipals.

El document va ser aprovat per la Junta de Govern local del 27 de febrer i ahir va ser presentat al ple, que es va donar per assabentat. La intenció era portar-lo al ple del mes de març, però es va ajornar a causa del coronavirus.

Futur incert

L’alcalde va definir el PAM com un “document viu i modificable” que “resta obert a les propostes ciutadanes que es facin en el marc dels pressupostos participatius bienals de 2021 i 2023, així com als suggeriments de la resta de partits”. Ja d’entrada, Bosch va admetre que “l’escenari actual obligarà a redefinir algunes de les actuacions”.

De fet, algunes de les accions previstes es troben subjectes i condicionades a l’arribada d’ajuts i subvencions de la Generalitat i de la Diputació, i va advertir que “està tot aturat” per la Covid-19. Entre els projectes d’inversió pública que es podrien veure afectats hi ha el projecte de creació d’un gran parc a can Llaurador que inclogués la construcció d’una pista d’skate, la recuperació de la bassa de la masia amb aigua de mina i la creació d’un espai de coworking i promoció econòmica a les antigues cavallerises, pressupostat en 441.297 euros (IVA inclòs).

També es contempla la redacció d’un projecte de noves dependències per a la Policia Local, un altre per a l’adequació del magatzem de la brigada i un tercer per a la futura rehabilitació de la masia cal Senyorcinto.

Documents estratègics

Entre els documents de planificació previstos al PAM hi ha un Pla de Comunicació, un Pla Local de Cultura, un Pla Local d’Igualtat, un Pla Local d’Infància, un nou Pla de Joventut, un Pla Municipal de Mobilitat, un Pla d’Equipaments i un Pla de Manteniment dels mateixos. També es vol elaborar un protocol d’acollida adreçat als nous residents al municipi per facilitar el coneixement de la realitat local i fomentar-ne la implicació.

Actuacions previstes

El PAM es compon de 102 accions, estructurades en 14 eixos temàtics. A continuació se’n detallen algunes:

Cicles de Vida: Potenciar el Consell d’Infants i un model d’oci alternatiu amb la implicació directa dels joves, i ampliar els serveis de teleassistència i d’atenció domiciliària a la gent gran.

Cultura i Patrimoni: Millorar l’espai expositiu de La Unió i rellançar el celler romà de Vallmora a través d’una nova concessió del Centre Enoturístic i Arqueològic.

Educació: Fomentar l’educació en el lleure i oferir un cicle formatiu de grau mitjà en l’àmbit de la perfumeria.

Habitatge: Rehabilitar els pisos dels mestres per als joves i planificar la construcció de nous habitatges socials de lloguer.

Medi Ambient: Millorar la recollida selectiva de residus domèstics i comercials, avançar cap a l’eficiència i la sosteniblitat energètica i fomentar el transport col·lectiu.

Mobilitat: Pavimentar el tram sud de les Delícies i el Camí de la Serra fins a la Molassa amb un tractament efectiu per al trànsit rodat i respectuós amb l’entorn, millorar els accessos a Buvisa des de la Riera, consolidar l’oferta de places d’aparcament públic al centre urbà amb la incorporació de can Bruguera i reclamar tant la connexió directa amb l'autopista C-32 com el soterrament de la riera.

Participació i Comunicació: Crear la figura dels regidors delegats de barri i la constitució dels corresponents consells de barri urbanitzacions per atansar la gestió a la ciutadania.

Promoció Econòmica: Aconseguir la declaració de Teià com a municipi turístic, establir-hi un centre de negocis i de producció relacionat amb el món de la perfumeria i la cosmètica, i dinamitzar el polígon de Buvisa en col·laboració amb Premià de Dalt.

Seguretat Ciutadana: Instal·lar-hi més lectors de matrícules i impulsar campanyes de civisme a través d’un model de policia de proximitat i de col·laboració ciutadana.

Vida Saludable: Fomentar l’envelliment actiu, l’esport inclusiu i la dinamització al màxim dels equipaments esportius, especialment del camp de Sant Berger i la pista de l’AE Teià.

Podeu veure el document complet del PAM 2019-2023 clicant aquest enllaç.

Agenda

La Colla Superlectora.png
Dimarts, 02 abril
17:00
Biblioteca de can Llaurador
les-causes-invisibles (1).jpeg
Dimecres, 03 abril
19:15
Biblioteca de can Llaurador
XBM ok  joc_de_taula.jpg
Dissabte, 06 abril - 06 abril
11:00 - 17:00
Biblioteca de can Llaurador
01.yangqin-21mar24.jpg
Diumenge, 07 abril
12:00
CMC La Unió
CLUB DU LIVRE ACCIDENT NOCTURNE.jpg
Dijous, 11 abril
19:00
Biblioteca de can Llaurador
Cartell - Caminada 3 pobles - 2024 - .png
Diumenge, 14 abril - 14 abril
08:15 - 13:00
Poliesportiu Municipal El Cim
02.-marlara-21mar24.jpg
Diumenge, 14 abril
12:00
CMC La Unió
XBM CLUB D ESCRIPTURA.jpg
Dilluns, 15 abril
18:30
Biblioteca de can Llaurador
WEB raco poetic.jpg
Dijous, 18 abril
19:00
Biblioteca de can Llaurador

Exposicions

CARTELL GERARD ROSES.JPG
08 Març - 28 abril
Expo Renate.jpg
04 abril - 04 Mai

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Certificat Digital IdCat

Et tramitem l'alta i renovació del certificat digital IdCat

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat