Imprimir aquesta pàgina

Busquen voluntaris per a la campanya del Gran Recapte a Teià

10 Novembre 2020 ~

gran recapte 2020La Covid-19 ha provocat una emergència social i econòmica sense precedents, ja que moltes persones s’han trobat de sobte en una situació de vulnerabilitat, amb un greu impacte emocional, sense feina i sense accés als ajuts institucionals. Els experts parlen de “pobresa intermitent” i alerten del creixement de la pobresa infantil i dels dèficits en matèria d’educació i de salut dels nens i nenes que la pateixen.

En conjunt, la demanda d'aliments a les entitats del tercer sector ha augmentat el 40% en els darrers mesos. També a Teià s’ha detectat un increment de les necessitats.

Només aportacions econòmiques

Fidels al seu compromís, els voluntaris i voluntàries de Caritas Teià organitzen un any més la campanya del Gran Recapte a escala local.

A causa de la pandèmia, enguany no s’instal·laran punts presencials de recollida d’aliments, sinó que totes les aportacions seran econòmiques i es realitzaran directament a la caixa dels establiments col·laboradors en el moment de fer el pagament de la compra.

Menors de 65 anys

Per evitar riscos sanitaris, aquest cop no és permès que la població de risc i les persones de més de 65 anys facin de voluntaris. Per suplir la seva absència, Caritas Teià fa una crida perquè altres persones més joves es donin d’alta com a voluntàries a través d’aquest enllaç: https://www.granrecapte.com/ca/voluntariat/#barcelona

Registrar-se és imprescindible per organitzar la campanya i perquè tots els participants estiguin coberts per l’assegurança d’accidents i de responsabilitat civil durant la durada de l’activitat.

Cal emplenar la columna de l’esquerra (‘Fes-te voluntari’). A Teià només apareix la localització del Mercadona, però hi haurà un altre punt davant del Mercat.

Dos equips

La voluntat de Caritas Teià és muntar dos equips de voluntaris, degudament identificats amb les seves armilles blaves, per donar visibilitat a la campanya. Per motius de seguretat, la seva funció no serà recollir donacions de productes, ni interactuar amb els clients que accedeixin als establiments. La seva missió consistirà a recordar a tothom, amb la seva presència, la importància de col·laborar-hi.

Per raons organitzatives, els equips concentraran la seva activitat el divendres 20 i el dissabte 21 de novembre, si bé la campanya començarà el proper dilluns, dia 16. En principi, hi haurà un grup de quatre persones al Mercadona i un altre a la plaça de Catalunya. Tot i que l’aplicatiu web preveu torns de quatre hores, a Teià seran de dues hores i les franges horàries s’assignaran segons la disponibilitat de cada persona.

A continuació, fem un resum de les principals accions de la campanya:

Del 16 al 21 de novembre

• La ciutadania podrà fer aportacions directament al Banc d’Aliments a través d’un codi QR.

• Als establiments Condis i Mercadona de Teià, els clients podran comprar tiquets per un import variable d’entre 1 i 50 euros a benefici del Banc dels Aliments.

• A les parades del Mercat Municipal, Queviures Marcual i la Carnisseria Mònico, els veïns i veïnes del poble podran comprar tiquets de 3 euros. El valor d’aquests vals anirà directament a Càritas Teià i serviran perquè els seus usuaris els gastin als mateixos establiments en productes frescos.

Fins al 16 de desembre

La campanya seguirà a través del canal de compra en línia de les cadenes de distribució i del portal del Banc dels Aliments: www.granrecapteonline.com