Imprimir aquesta pàgina

Ajuntament i Diputació ofereixen tallers a l’Institut Turó d’en Baldiri

17 Novembre 2020 ~

Taller01Amb la represa de l’activitat lectiva aquest setembre, i tenint en compte les particularitats d’un nou curs escolar marcat per les mesures preventives contra la Covid-19, les regidories d’Educació i de Cicles de Vida de l’Ajuntament han realitzat diversos tallers als 186 alumnes d’ESO de l’Institut Turó d’en Baldiri que han comptat amb el suport de la Diputació de Barcelona. De fet, l’experiència respon a la sol·licitud que va fer l’Ajuntament de Teià al Catàleg de Serveis 2020 de l'organisme provincial.

Taller de rap feminista

Amb motiu de la proximitat del Dia Internacional contra la violència de gènere, els nois i noies de 2n d'ESO van fer ahir dilluns, per quart any consecutiu, un taller de rap amb la cantant del Masnou Fanny Ortiz -més coneguda com a Skai- i el músic de Teià i component del grup Remolke Raimon Trepat.

Els alumnes van escriure i interpretar un seguit de versos que han estat gravats en vídeo i àudio i seran difosos el proper 25-N.

Repensar la Covid-19

A finals d’octubre, tot els estudiants de l'Institut de Teià van fer un conjunt de tallers de la Diputació de Barcelona que formen part del programa Reiniciem.

A través de diverses dinàmiques, les sessions estan concebudes perquè els joves i adolescents reflexionin i treguin conclusions sobre el seu estat d’ànim i la manera com han viscut la situació generada per la pandèmia, tant durant l'època de confinament com al llarg de tots aquests mesos.

Més concretament, l’alumnat de 1r d'ESO va fer el taller anomenat Posem-hi nom, consistent a aprendre a identificar i gestionar les emocions experimentades durant el confinament, ja fossin positives o negatives, i compartir-les amb els companys i companyes.

Els nois i noies de 2n d'ESO van fer un taller titulat Oi tant que puc. Es tractava de relatar 20 canvis vinculats a la pandèmia, amb l’ajut de material que ja havien recopilat i d'altre que se'ls va proporcionar.

Els alumnes de 3r d'ESO van realitzar el taller dels Camaleons, amb l'objectiu d’especificar els canvis als quals s'havien enfrontat durant aquests mesos respecte a les seves rutines anteriors, així com les activitats noves que van fer -o estan fent, encara ara- arran de la situació actual.

Per acabar, els estudiants de 4t van fer el taller Actuem, enfocat a produir en grup vídeos d’un minut de durada amb el mòbil per comunicar i conscienciar el públic de les mesures per evitar el contagi de la malaltia.