caenfrdeites
Mostra literària 2023
Passejades de marxa nòrdica
 
Activitats culturals a La Unió i a Can Llaurador
Mostra literària 2023
Mostra literària 2023
Passejades de marxa nòrdica
Passejades de marxa nòrdica
 
 
Activitats culturals a La Unió i a Can Llaurador
Activitats culturals a La Unió i a Can Llaurador
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
Mostra literària 2023
Passejades de marxa nòrdica
 
Activitats culturals a La Unió i a Can Llaurador
previous arrow
next arrow

NOU SERVEI DE CITA PRÈVIA ONLINE!
Els serveis de l'Ajuntament resten oberts al públic amb cita prèvia
Podeu sol.licitar-la a l'Oficina d'Atenció Ciutadana al telèfon 93 540 93 50 en horari habitual o bé a citaprevia.teia.cat
Recordeu que també podeu utilitzar els nostres tràmits online

Alella, El Masnou i Teià reclamen un bus sanitari i accessos directes a l'autopista C-32

Imprimir correu electrònic

N IIEl passat 10 de novembre, els alcaldes d’Alella, Marc Almendro; del Masnou, Jaume Oliveras, i de Teià, Andreu Bosch, van enviar una carta conjunta a la Generalitat i al Consell Comarcal del Maresme en la qual detallen les “actuacions estratègiques” que, al seu parer, caldria incorporar al Pacte per la Mobilitat Sostenible del Maresme per millorar la mobilitat dins dels respectius territoris i les interconnexions amb l’àmbit metropolità.

L’escrit s’adreça als màxims representants de les dues administracions que han elaborat el Pacte: Damià Calvet, conseller de Territori i Sostenibilitat, i Damià del Clot, president del Consell Comarcal.

Reunió telemàtica

De fet, tots tres batlles van participar el passat 26 de novembre en una reunió telemàtica amb el subdirector general de Planificació i altres caps de servei del Departament de Territori per abordar en profunditat unes actuacions que volen “que siguin preses en consideració de manera urgent”.

Segons els alcaldes, el fet que el Pacte no inclogui algunes d'aquestes “reivindicacions històriques que s'arrosseguen des de fa molts anys podria provocar un col·lapse o disfunció en el sistema urbà”.

Durant la trobada, l’alcalde de Teià va anunciar que l’Ajuntament traslladarà al Departament el Pla de Mobilitat Urbana que recentment ha realitzat la Diputació perquè sigui tingut en compte, i va demanar que s’acceleri la construcció de la rotonda de l’N-II amb la carretera nova de Teià, que ja disposa de projecte executiu.

pontFi del peatge

El Pacte per la Mobilitat Sostenible del Maresme va ser aprovat el passat 2 d’octubre per part de tots els partits amb representació al Consell Comarcal. El document planteja 32 actuacions a realitzar amb l’horitzó de 2025 i preveu una inversió de 430 milions d’euros com a resposta al nou context que viurà la comarca a partir del 31 d’agost de 2021 amb la desaparició dels peatges.

Per als alcaldes d’Alella, El Masnou i Teià, “l’eliminació del peatge de la C-32 i la pacificació de l’N-II no pot derivar en actuacions de maquillatge o provisionals, sinó que cal un pla específic que trobi complicitats i coherències amb els plans de mobilitat municipals i amb les necessitats dels residents”.

Estudi en curs

En aquests moments, la Generalitat ha de licitar un estudi, dotat amb 250.000 euros, per analitzar l’impacte de l’alliberament del peatge sobre la mobilitat, així com per definir les propostes de reconfiguració i millora de la connectivitat d’aquesta via i del conjunt de la xarxa viària del corredor.
El conjunt d’alternatives avaluades determinarà quines d’actuacions ofereixen la major rendibilitat socioeconòmica i ambiental. A partir d’aquest escenari es definirà un calendari amb la priorització de les actuacions i les fases de desenvolupament.

tall N IIMobilització ciutadana

En paral·lel al treball de les administracions, la plataforma ciutadana Recuperem el Baix Maresme va protagonitzar el passat diumenge, 29 de novembre, un tall de l’N-II a l’altura del baixador d’Ocata per reclamar la pacificació de la carretera: “tenir un carril bici i un passeig per a vianants des de Badalona a Mataró no és ciència ficció i no requereix de grans inversions”. Per a aquest col·lectiu, la supressió del peatge “és una oportunitat, però correm el risc que un cop més ni la Generalitat ni els ajuntaments es posin al costat dels veïns i veïnes”.

Malgrat aquesta malfiança, les seves reivindicacions coincideixen amb la carta subscrita pels tres alcalde.

Millores proposades

En concret, els ajuntaments d’Alella, El Masnou i Teià proposen quatre eixos d’actuació:

- En matèria de transport públic, reclamen la creació d’una línia de “bus sanitari” que donaria cobertura a la zona del Baix Maresme que té com a referència amb l'Hospital Germans Trias i Pujol, l'Hospital de Badalona, el Centre d'Urgències d'Atenció Primària de Badalona i altres serveis. Aquesta nova línia d'autobús donaria cobertura d'ús sanitari a una població de 60.000 habitants –incloent-hi Tiana i Montgat– “amb una proposta d'economia d'escala, sostenible i plausible”.

- Pel que fa a la reconversió de la C-32 en autovia, demanen l’obertura d’un accés directe a Teià i el sector d’Ocata, ja que “l'actual accés del peatge d'Alella és insuficient” i que “la xarxa bàsica viària del Masnou no podrà absorbir la mobilitat generada cap a aquest únic punt d'accés”

- Quant a la pacificació de l’antiga N-II, plantegen la creació d’un carril bici “que uneixi els diferents municipis des de Mataró fins a Montgat. Així es donaria resposta al projecte de via ciclable litoral i es donaria la possibilitat de potenciar els vehicles de mobilitat personal” com a “solució definitiva, segura i sostenible en la mobilitat urbana intra i supramunicipal”.

- Per últim, els tres ajuntaments proposen la construcció de tres rotondes a l’N-II per millorar les connexions internes i pacificar la via: un primer giratori a l’altura de l’entroncament de l’N-II amb la carretera de Teià; un altre al torrent de Can Gaio, a Ocata, i un tercer a l’altura de Can Teixidor i el Bellresguard.

Agenda

Parlem .png
Diumenge, 29 Gener - 21 Desembre
17:00 - 19:00
CMC La Unió
ficcio en joc.png
Dilluns, 30 Gener
17:30
Biblioteca de can Llaurador
Expo Toni Villaverde.JPG
Dijous, 02 Febrer
19:30
Banda Municipal.png
Dijous, 02 Febrer - 02 Febrer
21:00 - 22:30
CMC La Unió
3 .png
Divendres, 03 Febrer - 03 Febrer
19:00 - 20:00
CMC La Unió
Expo Toni Villaverde.JPG
Diumenge, 05 Febrer
12:30
Trencanous 2.jpg
Diumenge, 05 Febrer
18:00
Teatre de la Flor de la Palma
XBM Targeta La Colla Superlectora.png
Dimarts, 07 Febrer
17:00
Biblioteca de can Llaurador
la parábola del sembrador.jpg
Dimecres, 08 Febrer
19:15

Exposicions

web ASFALTO, Geometria Casual.jpg
01 Febrer - 25 Febrer
Expo Toni Villaverde.JPG
02 Febrer - 26 Febrer

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Certificat Digital IdCat

Et tramitem l'alta i renovació del certificat digital IdCat

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites