Imprimir aquesta pàgina

Teià destina 50.000 euros a ajuts socials contra la crisi provocada per la Covid

12 abril 2021 ~

Ajuts covidEl passat 10 de març, la Junta de Govern Local va aprovar les bases de la convocatòria per l’atorgament d’ajuts econòmics adreçats a persones i famílies que es trobin en una situació de dificultat socioeconòmica per tal de pal·liar els efectes sobre l’economia familiar, a conseqüència de la situació d’emergència sanitària i social causada per la Covid-19.

Fins al 31 de maig, poden sol·licitar una prestació econòmica a la Regidoria de Serveis Socials tots els veïns i veïnes majors de 18 anys que faci almenys dos mesos que hi estan empadronats i que responguin a algun dels perfils següents:

• Trobar-se en situació de dificultat socioeconòmica, vulnerabilitat o exclusió social, oimés si es tracta de persones o unitats familiars que tenen menors al seu càrrec.

• Persones afectades per un Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació (ERTO), total o parcial.

• Persones amb un contracte temporal, treballadors autònoms o empresaris que han cessat la seva activitat per motius justificats en el marc de l’estat d’alarma declarat el 14 de març de 2020, sense dret a la prestació per desocupació o amb dificultats per trobar feina.

• Persones a l’atur a les quals se’ls ha acabat la prestació.

• Persones que treballaven sense contracte laboral –en tasques domèstiques o de cura de persones, per exemple–i que no poden acreditar la pèrdua de feina.

- Persones en altres situacions degudament justificades.

Presentació de sol·licituds

Les peticions es poden cursar presencialment a l’oficina de Serveis Socials Bàsics a ca la Cecília, amb cita prèvia obligatòria a través de l’adreça electrònica Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 93 555 12 34 en horari de dilluns a divendres de 9 a 14h i dijous de 17 a 20h.

Juntament amb el model normalitzat de sol·licitud, degudament emplenat i signat, cal aportar-hi tota la documentació descrita en l’arxiu en PDF que trobareu al peu d’aquesta notícia.

Requisits econòmics

La valoració econòmica de la situació de la persona sol·licitant i de la seva unitat familiar de convivència fixarà el 60% de la valoració que en faran els tècnics de Serveis Socials.

Es considera imprescindible no disposar de cap bé immobles diferent a l’habitatge habitual –ja sigui en règim propietat, possessió o usdefruit–, ni béns mobles, rendes econòmiques o del capital que proporcionin recursos alternatius suficients per atendre les necessitats per a la qual se sol·licita la prestació.

Igualment, caldrà acreditar que no s’ha tingut accés a cap ajut econòmic d’altres administracions per cobrir aquesta necessitat.

En tot cas, s’estableix com a barem econòmic d’accés l’1,4 de l’Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya (IRSC) vigent, a raó de 569,12 euros mensuals i 7.967,73 euros anuals per a una persona. Per cada nou individu que formi part de la unitat de convivència, s’hi afegirà un marge de 239,03 euros mensuals, d’acord amb la taula adjunta:

Taula IRSC

A efectes del barem final, la situació econòmica es valorarà segons la puntuació consignada a la taula següent, fins a un màxim de 6 punts:

Taula 2

Criteris socials

Els personal tècnic de Serveis Socials avaluarà les situacions de risc i determinarà la puntuació, que equivaldrà al 40% de la valoració, fins a un màxim de 4 punts, d’acord amb les problemàtiques següents:

Taula 3

Els tècnics podran tenir en compte altres factors addicionals, com ara l’existència o manca d’una xarxa familiar de suport o l’incompliment dels acords per part de la persona beneficiària.

Quantia

Els ajuts es regeixen pel principi de concurrència competitiva, de manera que es concediran a mesura que es rebin i s’avaluïn les peticions, fins a exhaurir el crèdit pressupostat.

S’estableix un ajut màxim per unitat familiar i any de mil euros, segons la taula següent:

Taula 4 Quantia

Despeses subvencionables

Els ajuts atorgats en el marc d’aquesta convocatòria s’hauran d’acreditar de forma fefaent a requeriment dels Serveis Socials i podran incloure les despeses següents:

• Pagament de lloguers, hipoteques o altres despeses relatives a l’allotjament habitual.

• Deutes de subministraments: aigua, llum, gas o altres.

• Pagament de préstecs existents per cobrir necessitats bàsiques.

• Despeses d’alimentació i productes d’higiene personal.

• Electrodomèstics bàsics, en casos d’avaria greu o necessitat de substitució.

• Altres conceptes que es puguin considerar indispensables o necessaris, degudament justificats.

Marc normatiu

Aquesta convocatòria d’ajuts s’inscriu en el marc del Reglament municipal de prestacions econòmiques de caràcter social de l’Ajuntament de Teià aprovat el 9 de febrer de 2014 i posteriorment modificat el 14 de febrer de 2017.