Imprimir aquesta pàgina

S'acaba el confinament comarcal i la limitació de bombolles

26 abril 2021 ~

26 abrilAvui dilluns, 26 d’abril, s'aixeca el confinament comarcal i es permet la mobilitat per tot Catalunya, d'acord amb les darreres mesures aprovades pel Procicat. A continuació repassem les principals restriccions, que estaran en vigor durant un setmana abans de ser revisades:

Mobilitat

- Es permet la lliure circulació per tot Catalunya.

- Es prohibeix l’entrada i sortida de Catalunya, si no és per mobilitat laboral, visita mèdica, estudis, retorn al lloc de residència habitual, cura de persones amb dependència o dels menors amb progenitors separats, exàmens inajornables o causes de força major.

- Continua vigent el toc de queda nocturn de 22 a 6h.

Reunions socials

- Es manté la limitació de les trobades a un màxim de 6 persones, però a partir d'ara no hi ha limitació de bombolles.

Restauració

- Es manté l'horari d'obertura al públic dels restaurants de 7.30 a 17.00. Fora d'aquestes hores, només podran servir per emportar o lliurar a domicili.

- Com fins ara, les taules poden ser de fins 4 persones o la bombolla de convivència.

Comerç

- S'autoritza l'obertura del comerç en tota la seva superfície de venda, però es manté l'aforament al 30%.

- L'horari màxim d'obertura permès és fins a les 21h.

Esport

- L'aforament del públic passa del 30% al 50% en competicions d'esport federat que es disputin en llocs tancats. A l'aire lliure, es manté el públic al 50%.

- Es permet als gimnasos i poliesportius obrir amb un aforament màxim també del 50%, sempre que acreditin la ventilació adequada, i amb cita prèvia.

Estudis

- Els alumnes de batxillerat i cicles formatius podran tornar a fer les classes presencials.

- Les universitats poden fer classes presencials amb un 30% màxim d'aforament, i cada universitat té autonomia per decidir com s'aplica.

Cultura

- Els equipaments culturals mantenen l'obertura al públic i es poden fer festivals, activitats i cerimònies de lliurament de premis amb el 50% d'aforament.