Imprimir aquesta pàgina

Un centenar de voluntaris recull 800 quilos de residus al medi natural

09 Mai 2021 ~

CleanUp21Aquest matí ha tingut lloc la primera edició de la jornada Let’s clean up Europe celebrada a Teià. La iniciativa, emmarcada en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, ha estat impulsada per la Regidoria de Medi Ambient i ha comptat amb la col·laboració de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF), el Club Excursionista Teià (CET), l’Agrupament Escolta Mintaka i una nombrós grup de veïns i veïnes de totes les edats. En total, prop d’un centenar de persones que tenen en comú el respecte i l’amor per la natura.

CleanUp05Repte assolit

A les 10h, els participants s’han aplegat a l’aparcament de can Llaurador, on hi havia instal·lades un seguit de carpes per validar la inscripció i aconseguir un dels reptes del projecte Mou-te pel zero!. A continuació s’han repartit guants i sacs de ràfia per recollir la brossa, i el grup s’ha dividit en dos: una part ha netejat el tram mig de la Riera de Teià, a l'entorn del pont de l'autopista, i una altra part s’ha enfilat a la muntanya.

Un total de tres vehicles, un camió de Serveis Municipals i dos quatre per quatre de l’ADF equipats amb remolc, s’han encarregat de carregar i transportar els residus fins a les instal·lacions de la deixalleria. A la bàscula, el pes net de les escombraries ha assolit els 800 quilos, però el tret més destacat ha estat el gran volum que ocupaven, ja que la majoria corresponia a deixalles de plàstic.

CleanUp14Mascotes i consciència ambiental

Molts dels voluntaris han vingut acompanyats de les seves mascotes, que d’aquesta manera han pogut relacionar-se entre elles i trescar per la muntanya. Ahir dissabte, membres de l’associació Consciència Animal també van protagonitzar una activitat de neteja a l’entorn del camí de la Cornisa que va comptar amb la participació de nombrosos infants i animals de companyia.