caenfrdeites
Butlletí municipal 144
Butlletí municipal 144
Mou-te pel zero a Teià!
Mou-te pel zero a Teià!
InfoEsports 2021-2022 al Poliesportiu
InfoEsports 2021-2022 al Poliesportiu
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

NOU SERVEI DE CITA PRÈVIA ONLINE!
Els serveis de l'Ajuntament resten oberts al públic amb cita prèvia
Podeu sol.licitar-la a l'Oficina d'Atenció Ciutadana al telèfon 93 540 93 50 en horari habitual o bé a citaprevia.teia.cat
Recordeu que també podeu utilitzar els nostres tràmits online

Teià tanca el 2020 amb 4,2 milions de romanent i destinarà 520.000 euros a inversió

Imprimir correu electrònic

ple juny 2021El passat 20 de maig, el ple municipal va donar el vistiplau a la liquidació del pressupost de 2020, que es va tancar amb 25.395 euros de superàvit i un romanent de tresoreria per a despeses generals de 4.224.753 euros.

Ahir dijous, 17 de juny, l’Ajuntament de Teià va celebrar un ple extraordinari per tal d’agilitar al màxim la incorporació de 875.000 procedents d’aquest romanent.

Per primer cop en molts mesos, la sessió va abandonar el format telemàtic i es va celebrar de forma presencial a la sala de plens, amb una nova distribució per tal d’obervar les distàncies de seguretat interpersonal. A la taula hi havia l’alcalde i els portaveus dels grups municipals, assistits per la secretària i la interventora municipals, mentre que la resta de membres del govern es van asseure a les cadires del públic.

L’alcalde, Andreu Bosch, va disculpar l’absència de la regidora de Cicles de Vida i Drets Civils, Èrica Busto, que havia estat convidada a Madrid com a presidenta de l’Associació Catalana de Professionals de Joventut per participar en una taula rodona formativa sobre polítiques de Joventut en l’àmbit municipal.

caseta Sant BergerMig milió d’inversió

El regidor d’Hisenda, Yago Albert, va desglossar la incorporació de romanent en tres capítols: 520.000 euros d’inversió directa, 155.000 per sufragar despeses addicionals provocades per la Covid i 198.000 per satisfer factures extrajudicials presentades fora de termini però corresponents a serveis prestats el 2020.

La principal inversió ascendirà a 225.000 euros i es destinarà a diverses intervencions a la via via pública, com ara la construcció d’un pas de vianants elevat davant de can Llaurador, l’arranjament de les voreres de Santa Rosalia, i la millora del ferm i de la senyalització horitzontal dels carrers de Josep Puigoriol, Pere Noguera, la Cerdanya, la Molassa i el camí del Cementiri.

La segona obra més important tindrà un cost aproximat de 100.000 euros i consistirà en l’adequació de la caseta de Sant Berger com a nova comissaria de la Policia Local. Segons Albert, que és també regidor de Seguretat Ciutadana, el nou local permetrà als agents “desenvolupar molt millor la seva tasca”, ja que serà “més accessible i més digne, tindrà millors condicions i estarà en millor capacitat d’atendre els veïns”.

A l’Escola El Cim es faran millores a la cuina i la instal·lació elèctrica. Al Mercat Municipal es col·locan barreres físiques per millorar les condicions higièniques de les parades i se suprimirà la fosa sèptica. A La Unió es destinaran 21.000 euros a la substitució del quadre elèctric i al camp de futbol de Sant Berger es construirà una llosa de formigó per instal·lar-hi les grades. Albert també va anunciar un desembors important en la millora dels quadres de l’enllumenat públic “per evitar els talls de subministrament quan plou”.

Costos sobrevinguts

Pel que fa a la destinació dels 155.000 euros de despeses causades per la pandèmia, Albert va referir-se als 55.000 euros destinats a cobrir els costos de personal de l’Escola Bressol Municipal Els Galamons, marcats per llei; els 30.000 euros destinats a “l’ampliació d’horaris i la necessitat de reforços” del Poliesportiu El Cim, i als 70.000 euros destinats a “bonificacions per diverses actuacions extraordinàries per al control d’activitats, especialment relacionades amb la Policia Local”.

Abstenció general

Els grups municipals de l’oposició s’hi van abstenir. Els portaveus de JxCat, Francesc Ribas, i de GT, van lamentar la manca de temps per fer-hi poropostes: “Ens hauria agradat comptar amb les nostres aportacions, com en altres ocasions”.

Ambdós van estimar que “una inversió de 500.000 euros és poc si tenim en compte que hi ha 4,2 milions de romanent”. Per a JxCat, “es podia haver aprofitat aquesta oportunitat per abordar alguns projectes del Pla d’Actuació Municipal (PAM), com l’adequació bar de la piscina, la rehabilitació de la caseta de can Llaurador o la reposició d’arbrat”.

Per la seva part, el regidor del PSC, Joaquim Roca, va trobar a faltar “més inversió en temes socials”.

Agraïment i mà estesa

Al final, la modificació de crèdit es va aprovar amb els vots a favor d’ERC-Compromís amb Teià i l’abstenció de la resta de grups.

L’alcalde va agrair-los el gest i va justificar-ne la urgència: “Acceptem les vostres apreciacions. Les coses s’han accelerat. Estem vivint una situació francament complexa, conseqüència de les seqüeles de la Covid. Si haguéssim pogut incorporar un milió d’euros, hauríem pogut fer aquesta anàlisi compartida. Per això us convido a fer les vostres aportacions des d’aquest mateix moment per mirar de consensuar-les en el pressupost de 2022, que serà també un exercici complicat”.

Bosch va admetre que el Govern i el grup d’ERC-Compromís amb Teià “ens quedem a les portes del que hauríem volgut”, però l’àrea d’Intervenció “ens ha aconsellat no anar més enllà. S’imposa la prudència per les conseqüències de la Covid i la liquidació justeta de 2020, i per les incerteses de la crisi”.

Agenda

FLORLAPALMAOP.jpg
11 Febrer
20:30
Teatre de la Flor de la Palma
c9ca41c5-bbb8-439c-b596-2fc26884b420.jpg
13 Març
18:00
Teatre de la Flor de la Palma

Exposicions

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
Slider
AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites