caenfrdeites
Butlletí municipal 144
Butlletí municipal 144
Mou-te pel zero a Teià!
Mou-te pel zero a Teià!
InfoEsports 2021-2022 al Poliesportiu
InfoEsports 2021-2022 al Poliesportiu
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

NOU SERVEI DE CITA PRÈVIA ONLINE!
Els serveis de l'Ajuntament resten oberts al públic amb cita prèvia
Podeu sol.licitar-la a l'Oficina d'Atenció Ciutadana al telèfon 93 540 93 50 en horari habitual o bé a citaprevia.teia.cat
Recordeu que també podeu utilitzar els nostres tràmits online

Els Bombers alerten del "risc extrem" de patir un gran incendi forestal fora de control

Imprimir correu electrònic

bombersEl cap de l’àrea del Grup d’Actuació Forestal (GRAF) dels Bombers de la Generalitat, Marc Castellnou, ha difós un comunicat en què alerta del risc que Catalunya pugui patir un o diversos incendis que superin la capacitat d’extinció dels serveis d’emergències, coincidint amb l’onada de calor dels propers dies. Ens exposem, en definitiva, a allò que els especialistes anomenen megaincendis o incendis de sisena generació.

Castellnou ha fet aquest avís després d’analitzar el comportament del foc en diversos supòsits a través de diferents models de simulació computacional, d’acord amb les condicions climàtiques severes que viurà el país. L’expert parla de “dies molt durs a partir de demà dijous i fins a finals de la setmana vinent”.

Conjunció de factors

Per a Castellnou, gairebé tots els factors ambientals hi juguen en contra, “amb temperatures altes persitents dia i nit, i amb humitats extremadament baixes”. Per aquesta raó, es preveu que l’onada de calor serà “tant o més intensa que la del 1998”, quan van cremar 27.000 hectàrees de superfície forestal al Solsonès i la Catalunya central, i que tindrà una durada “tant o més llarga que la del 2003”, quan el foc va arrassar 1.300 hectàrees a Maçanet de la Selva i més de 4.600 a Sant Llorenç Savall.

El responsable del GRAF no es mossega la llengua: “la combinació de durada i intensitat de calor la fa única, sense precedents”, i, a més, “ens agafa a l'agost, després d'un juliol dur a la zona metropolitana i central”. De moment, l’únic aspecte que es manté favorable és “la subsidència anticiclònica, que eliminarà marinades i i possibilitarà nits favorables per a la extinció”, però les condicions del vent també podrien canviar.

bombers01Mals averanys

Segons Castellnou, “si la previsió meteorològica es manté, entre avui i dijous farem el salt a focs de centenars d’hectàrees”. De dijous en endavant, hi ha la temença que els focs puguins cremar-ne milers. I a partir de diumenge, “podríem entrar en situació d’incendis que superin la capacitat extinció de dia i de nit, forçant el salt a estratègies de confinament perimetral”.

Castellnou parla del perill de veure’ns abocats a “una campanya total si un incendi passa la nit actiu i se suma al següent. Una situació com aquesta no hem viscut mai i ens pot dur a dies que poden recordar els focs del 1994”. Per a ell, “l’amenaça més gran és la simultaneïtat de focs, i més si pot afectar zones d'interfase urbana” que obligui a prioritzar les vides humanes i els béns immobles per davant del medi natural.

Restriccions d’accés

Per totes aquestes raons, les administracions públiques i els òrgans gestors dels parcs i espais naturals han pres mesures per restringir l’accés i les activitats a la muntanya. També els pagesos s’han afanyat a llaurar els camps perquè puguin actuar com a tallafocs, i els voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) estan amatents.

L’Ajuntament de Teià, d’acord amb la resta de municipis del Maresme i del Vallès Oriental que formen part del Consorci del Parc de la Serralada Litoral, ha dictat un ban de l'Alcaldia aquest mateix matí per prohibir-ne l’accés a peu o en vehicle mentre es mantingui activat el Pla Alfa 3, que és el màxim nivell del dispositiu de vigilància i prevenció d’incendis de la Generalitat. El podeu descarregar en format PDF en l'arxiu que trobareu al peu d'aquesta notícia. 

Agenda

Cartell 27-01-2022.JPG
27 Gener - 27 Gener
08:45 - 14:00

Exposicions

joe D´artop (1).jpg
11 Febrer - 11 Febrer
19:00 - 20:30

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
Slider
AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites