caenfrdeites
Presupostos participatius 2022
Presupostos participatius 2022
Butlletí municipal. Maig 2022
Butlletí municipal. Maig 2022
Activitats a La Unió i a Can Llaurador
Activitats a La Unió i a Can Llaurador
InfoEsports 2021-2022 al Poliesportiu
InfoEsports 2021-2022 al Poliesportiu
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

NOU SERVEI DE CITA PRÈVIA ONLINE!
Els serveis de l'Ajuntament resten oberts al públic amb cita prèvia
Podeu sol.licitar-la a l'Oficina d'Atenció Ciutadana al telèfon 93 540 93 50 en horari habitual o bé a citaprevia.teia.cat
Recordeu que també podeu utilitzar els nostres tràmits online

Pas endavant per convertir els pisos dels mestres en lloguer social per a joves

Imprimir correu electrònic

pisos mestres 01El ple municipal celebrat el passat dijous, 23 de setembre, va aprovar definitivament el Pla Especial Urbanístic (PEM) d’adscripció de la finca dels pisos dels mestres a la clau HD (dotacional pública) establerta a l’article 107 del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM).

L’acord definitiu segueix a l’aprovació inicial adoptada per resolució de l’alcaldia el passat 21 d’abril i es produeix després que l’expedient hagi rebut l’informe favorable de la Comissió Territorial d’Urbanisme de la Generalitat.

Proper pas

L’alcalde i màxim responsable de l’àrea d’Urbanisme, Andreu Bosch, va explicar que “aquest és el darrer tràmit per poder encarregar aquesta tardor el projecte executiu perquè, un cop redactat i aprovat, puguem licitar l’obra dins del primer trimestre del 2022”.

Bosch va deixar clar que es tracta d’una actuació prioritària des de la perspectiva local, “a la qual volem destinar el gruix dels ajuts del Catàleg de Serveis de la Diputació de Barcelona, mitjançant una subvenció que ja tenim confirmada”.

Estudi previ

A l’hora d’encomanar el projecte executiu, l’Ajuntament compta amb un estudi de viabilitat fet per la Diputació, que facilitarà molt la feina. Es tracta d’un document tècnic que analitza l’estat de l’edifici des del punt de vista jurídic, urbanístic, arquitectònic i econòmic, i que planteja diverses alternatives per al desenvolupament i gestió d’un projecte d’habitatges de lloguer.

Estat actual

L’immoble dels pisos dels mestres és un edifici plurifamiliar aïllat de 8 habitatges de titularitat municipal que es va construir l’any 1972 al carrer de Josep Puigoriol per destinar-lo a residència del professorat de l’Escola El Cim, per la qual cosa forma part de la mateixa unitat cadastral que el col·legi i està qualificat en el POUM com un equipament educatiu en ús. Però aquesta descripció no correspon a la realitat actual. Els pisos fa temps que són buits i l’edifici es troba en una situació de conservació precària.

L’abril de 2018, el ple de l’Ajuntament va donar curs a un expedient per sol·licitar a la Generalitat la desafectació de l’edifici com a condició sine qua non per rehabilitar-los i destinar-los a “habitatges en règim de lloguer a preus assequibles i socials destinats, preferentment, al col·lectiu de gent jove que marxa del municipi per manca d’oferta”.

Masoveria o lloguer

Aleshores, l’Ajuntament va sol·licitar a la Gerència d’Habitatge, Urbanisme i Activitats de la Diputació un estudi de viabilitat de masoveria urbana. Es tractava de valorar les possibilitats i el cost que suposaria la rehabilitació dels pisos de manera participada entre els seus adjudicataris i l’Ajuntament. Al final, aquesta opció ha estat descartada per les dificultats de gestió i perquè l’envolvent de l’edifici requereix una intervenció de conjunt.

Per tot plegat, les conclusions de l’estudi advoquen perquè sigui l’Ajuntament, a través d’un operador extern, qui dugui a terme totes les obres i que, posteriorment, obri un procediment d’adjudicació en règim de concurrència i un sorteig públic per adjudicar-hi els habitatges.

pisos mestres plànolsCaracterístiques dels habitatges

L’edifici consta de quatre plantes, amb una escala central i una distribució simètrica de dos habitatges a cada estatge. La superfície útil de cada pis és de 69 metres quadrats, repartits en una cuina, un menjador, un lavabo complet, tres habitacions, un petit traster, un pati de ventilació interior i una galeria exterior tancada amb gelosia d’obra. Els habitatges no tenen garatge i no disposen de cèdula d’habitabilitat ni de certificat d’eficiència energètica.

Aspectes arquitectònics

L’estudi de la Diputació conclou que l’estructura de l’edifici està “en bones condicions” i que i la distribució interna “és vàlida per l’ús que se li vol donar”. A més, l’escala d’evacuació presenta les dimensions necessàries que estableix la normativa antiincendis.

La diagnosi també detecta mancances significatives, com ara filtracions d’aigua des de la coberta a l’interior de l’edifici, manca d’escomesa d’aigua, absència d’un circuit d’aigua calenta sanitària o preexistència de canonades de plom, així com de baixants i dipòsits de fibrociment.

Per posar-hi remei, el document advoca per fer-hi “una intervenció important” que garanteixi l’estanqueïtat del bloc i per actuar sobre les instal·lacions comunes: aigua, telecomunicacions i electricitat.

Cost dels treballs

Segons els primers càlculs, el cost de global de la intervenció s’elevaria a 563.137 euros, amb una repercussió de 70.392 euros per habitatge, incloent-hi la part proporcionals dels espais comunitaris.

D’acord amb els preus del mercat immobiliari, el lloguer mig d’un pis d’aquestes característiques a Teià costaria uns 780 euros mensuals. En canvi, el preu de referència de l’habitatge social de règim general a la zona A, en la qual es troba situat el municipi, seria de 481 euros al mes (a raó de 7 euros per metre quadrat útil), un 38% més barat. En termes financers, aquest preu permetria amortitzar la inversió en un termini de quinze anys des del moment del lliurament de les claus als primers llogaters.

Situació jurídica

A partir d’ara, l’Ajuntament disposa d’un mes per remetre l’acord i la documentació tècnica completa de l’aprovació definitiva del PEM per part del ple municipal a la Comissió Territorial d’Urbanisme, abans de ser publicat als mitjans oficials (Butlletí Oficial de la Província i Diari Oficial de la Generalitat) i d’esdevenir executiu.

En paral·lel, l’Ajuntament haurà de segregar registralment i cadastralment l’edifici de les instal·lacions docents de l'escola .

Agenda

teià 27 de maig.jpg
Divendres, 27 Mai - 27 Mai
10:00 - 21:00
lliurament premi talent creatiu.PNG
Divendres, 27 Mai
20:00
Festa activitats inf 2022.JPG
Dissabte, 28 Mai - 28 Mai
11:00 - 13:30
Poliesportiu Municipal El Cim
MIS RECUERDOS DE NIÑO EN TEIA 1936- 1939 Pablo Sanz - 1-1 (4).jpg
Dissabte, 28 Mai - 28 Mai
19:00 - 20:00
CALANTIGA - 150Anys (HIST+ÆRIA) pantalla v2.jpg
Diumenge, 29 Mai
12:00
XBM WEB CIENCIA FICCIÓ.jpg
Dimecres, 01 Juny
19:15
Biblioteca de can Llaurador
LLegir el teatre.jpg
Dijous, 02 Juny
19:00
Biblioteca de can Llaurador

Exposicions

web EXPO VISCA LA REVOLUCIO.JPG
25 Mai - 23 Juny
08:00 - 17:00
EXPOSICIÓ :“VISCA LA REVOLUCIÓ”
Biblioteca de can Llaurador
expo canviem cromos collage.jpg
07 abril - 31 Mai
16:00 - 00:00
web expo punts_de_llibre.jpg
14 Juny - 15 Juliol
08:00 - 00:00

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
Slider
AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites