Imprimir aquesta pàgina

Teià se suma al programa Treball, Talent i Tecnologia

01 Octubre 2021 ~

tecnosostenibleEls ajuntaments d’Argentona, Cabrera de Mar, Dosrius, El Masnou, Montgat, Òrrius, Premià de Dalt, Teià, Tiana i Vilassar de Mar estan treballant conjuntament en el programa Treball, Talent i Tecnologia impulsat per la Diputació de Barcelona.

En el cas concret del Maresme, la iniciativa ha posat en marxa el projecte Construcció Tecnosostenible amb l’objectiu de promoure l’ocupació i la reactivació econòmica d’aquest sector, basant-se en l’impuls de la tecnologia i en l’acompanyament en la transició digital cap a un model sostenible, inclusiu i competitiu.

Cadena de valor

Fruit de la crisi climàtica, l’adopció de noves normatives i la innovació tecnològica, és previst que el sector econòmic de l’edificació i la rehabilitació d’edificis i d’infraestructures serà objecte, en els propers anys, d’una transformació radical cap a la sostenibilitat energètica i mediambiental. Aquest procés de canvi i adaptació requerirà la capacitació d’empreses i treballadors a les noves tecnologies.

Amb el projecte Construcció Tecnosostenible es pretén afavorir aquesta transformació i acompanyar a les persones i empreses en diversos àmbits d’actuació, com les tecnologies 4.0, les energies renovables, la innovació en els materials i tècniques de construcció, l’economia circular, la digitalització dels processos productius o la gestió de residus, entre d’altres reptes.

Diagnosi

En una primera fase, acomplerta abans de les vacances d’estiu, s’ha realitzat una anàlisi i una diagnosi de la situació actual per detectar les necessitats de les empreses amb la finalitat d’ajustar les polítiques d’actuació a la seva demanda. En aquell moment, totes les empreses del sector van rebre un correu informatiu i van emplenar una enquesta per complementar la fase de diagnosi i mapeig empresarial.

Amb els resultats obtinguts, els ajuntaments integrants del projecte i les empreses dels seus municipis iniciaran accions de col·laboració público-privada amb el propòsit d’impulsar la transformació del sector i de millorar l’ocupabilitat i la creació de llocs de treball qualificat.

tecnocampusPresentació

Ahir dijous, 30 de setembre, va tenir lloc al Tecnocampus de Mataró la presentació oficial del projecte Construcció Tecnosostenible al Maresme amb una jornada de treball a la qual van assistir, en representació de l’Ajuntament de Teià, la primera tinent d’alcalde, Montse Riera, i la tècnica de Promoció Econòmica, Vanessa Soria.

La sessió va comptar amb les intervencions de la cap del Servei de Mercat de Treball de la Diputació, Sílvia Gironès, la directora de la Càtedra Economia Circular i Sostenibilitat del Tecnocampus, Sònia Llorens, i la cap de la Unitat d’Edificis de l’Institut Català d’Energia, Ainhoa Mata, entre d’altres.