Imprimir aquesta pàgina

Comença la vacunació contra la grip al consultori local

27 Octubre 2021 ~

grip 2021El Departament de Salut de la Generalitat ha començat a diagnosticar els primers casos de grip de la temporada, que aquest any s’han avançat en relació a anys anteriors. Per aquest motiu, l’Institut Català de la Salut ja ha començat a administrar la vacuna contra la grip als consultoris locals i als centres d’atenció primària.

Com sempre, l’objectiu principal de la campanya de vacunació és arribar a determinats segments de població:

- Persones majors de 60 anys.

- Persones amb alguna condició de salut prèvia considerada de risc, com ara diabetis, obesitat mòrbida, malaltia renal o hepàtica, anèmies, hemofília, immunosupressió, malaltia neuromuscular greu, càncer, celiaquia, implant coclear o en espera de l’implant, fístula de líquid cefalorraquidi, malaltia inflamatòria crònica o trastorns que comporten disfunció cognitiva.

- Dones embarassades o que hagin donat a llum fa menys de 6 mesos.

- Personal de farmàcies, geriàtrics, centres sanitaris o sociosanitaris, i persones que facin cures domiciliàries a persones amb alguna malaltia considerada de risc.

- Persones que convisquin amb una algú amb una condició de salut considerada de risc.

- També s’han de vacunar els infants entre els 6 mesos i 2 anys que tinguin antecedents de prematuritat (menys de 32 setmanes de gestació).

Grip i Covid

La campanya de 2020 inclou una novetat destacada: les persones que van rebre la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19 fa més de 6 mesos i que tenen més de 70 anys podran rebre alhora la vacuna de la grip i la dosi de reforç contra el coronavirus. Amb la doble vacunació es pretén protegir al màxim els col·lectius més vulnerables davant una possible coinfecció.

Prèviament, la tercera dosi de reforç contra la Covid ja s’havia aplicat a les persones persones immunodeprimides i a les que viuen en residències geriàtriques.

Demanar cita

Totes les persones que formin part dels col·lectius de risc poden demanar cita a través del web de programació de visites citasalut.gencat.cat o a través de La Meva Salut, a l’apartat “Cita”.

També es pot demanar dia i hora directament al consultori local de Teià de dilluns a divendres de 8 a 20h al telèfon 93 540 79 77 o al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.