Imprimir aquesta pàgina

Les Jornades d'Ocupació donen eines per conèixer els requisits del mercat laboral actual

29 Octubre 2021 ~

Jornades 2021

Els dies 3, 4 i 5 de novembre tindrà lloc la setena edició de les Jornades d'Ocupació d'Alella, el Masnou i Teià, un esdeveniment que torna al format presencial després que l'edició anterior s'hagués d'adaptar en format en línia a causa de la situació sanitària derivada de la pandèmia per la Covid-19. Enguany, les jornades es duran a terme als municipis d'Alella i el Masnou.

Les sessions estaran dedicades a Formacions per a les ocupacions amb futur, un projecte que es va iniciar a l'octubre i que s'ha dissenyat perquè els participants puguin adquirir i millorar competències transversals i tècniques vinculades als àmbits del comerç, la logística i la neteja, tres professions en què es preveu un increment de la demanda de mà d'obra a curt i mig termini

Sota el títol Coneix el mercat de treball actual, hi participaran experts en recursos humans de consultories i d'empreses de diferents sectors, que donaran la seva visió sobre què busquen les empreses i quines demandes es troben al mercat de treball i, també, com poder millorar l'ocupabilitat.

Per assistir-hi, cal inscripció prèvia. Us hi podeu inscriure a través d'aquest enllaç de l'Ajuntament del Masnou.

Continguts

A la primera sessió, dimecres 3 de novembre a Les Golfes de Can Lleonart d'Alella, s’hi faran la conferència Sectors i perfils més demanats al mercat de treball i el taller La importància de la digitalització i la formació en el mercat de treball.

Dijous 4 de novembre les jornades es traslladaran a la Sala Joan Comellas del Masnou, que n'acollirà la segona sessió, en la qual es faran, d'una banda, diverses xerrades a càrrec d'empreses de diferents sectors que explicaran quines són les competències que busquen en la seva organització i, de l'altra, el taller Reskilling: les claus de l'ocupabilitat del segle XXI.

L'endemà divendres, dia 5, l'Ateneu Cooperatiu farà una conferència sobre el cooperativisme com a alternativa per a l'autoocupació i presentarà alguns casos d'èxit de cooperatives del territori que desenvolupen la seva activitat en els sectors de comerç, logística o serveis de neteja.

Programa

Dimecres, 3 de novembre - Can Lleonart. Alella

9.15 a 9.45h. Inauguració de les VII Jornades d'Ocupació.

9.45 a 11.15h Conferència: Sectors i perfils més demandats al mercat de treball, a càrrec d'Isabel Barceló, directora de serveis Adecco Staffing Catalunya-Llevant.

11.15 a 11.45h. Pausa

11.45 a 14h. Taller: La importància de la digitalització i la formació en el mercat de treball, a càrrec d'Iban Rodríguez, director comercial de l'empresa de consultoria Ronin Talent.

Dijous, 4 de novembre – Sala Joan Comellas. El Masnou

9.30 a 11.30h. Xerrades per part d'empreses de diferents sectors que ens vindran a explicar quines són les competències que busquen a la seva organització, amb la participació de Juan José Carrasco tècnic de selecció de personal del Grup Sorli; Anabel Huelmo, directora de la unitat de negoci de consum de DHL Supply Chain, i Helena Mur, directora de Recursos Humans del grup d'empreses ETT GCT Plus, Proquibsa i Pedial.

11.30 a 12h. Pausa

12 a 14h. Taller: Reskilling: les claus de l'ocupabilitat del segle XXI, a càrrec de Virginio Gallardo, en representació de l'empresa de consultoria Humannova.

Divendres, 5 de novembre - Sala Joan Comellas. El Masnou

10 a 10.20h. Presentació de CoopMaresme

10.20h a 12h. Formació: La cooperativa com a oportunitat d'ocupació i autoocupació

12 a 12.30h. Pausa

12.30h a 13.30h. Presentació de casos d'èxit, amb la Cooperativa Idària (jardineria i inserció social); Cooperativa Micaelas (atenció domiciliària) i Cooperativa Mujeres Pa'lante (atenció domiciliària, costura, neteja i àpats).