Imprimir aquesta pàgina

Rescaten un home arrossegat 500 metres riera avall

31 Octubre 2021 ~

Mitjà

gualEls Bombers de la Generalitat van rescatar aquest divendres a la nit un home que va ser arrossegat per la riera de Teià, fruit de les abundoses pluges que s’hi van registrar.

L’afectat anava acompanyat de la seva dona, que és qui va donar l’avís. Es tracta d’una parella de transeünts que es desplaçava en bicicleta i que va decidir d’acampar sota el pont de la C-32 per aixoplugar-se, precisament, de la intensitat de la tempesta. En el moment de la rierada, la parella es trobava dormint dins de la tenda de campanya. La dona hauria pogut sortir pel seu propi peu, però l’home no va tenir temps de reaccionar.

Els Bombers van rebre l’avís pels volts de les 22.30 h a través del telèfon 112 d’Emergències i ràpidament s’hi van desplaçar cinc dotacions dels Bombers i una dels Mossos d’Esquadra. La Policia Local es va afegir al dispositiu i, gràcies al seu coneixement del terreny, els dos agents que estaven de guàrdia van recórrer la llera fins a sentir els crits de l’home, que havia quedat atrapat en una zona de canyes situada per sota del gual que porta a les instal·lacions de l’empresa de jardineria Paisatgisme Melsió. L’aigua l’havia arrossegat més de 500 metres.

Després de facilitar-ne la localització als Bombers, membres d’aquest cos es van obrir pas fins a la víctima fent ús de motoserres i la van acabar de rescatar amb l’ajut de cordes. L’afectat tenia esgarrinxades i presentava símptomes d’hipotèrmia, per la qual cosa va ser traslladat a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona.

Un cop evacuat a Can Ruti, la patrulla de la Policia Local va dedicar més de dues hores a recuperar les bicicletes i els béns de la parella accidentada.