Imprimir aquesta pàgina

L’Ajuntament treu a concurs quatre parades del Mercat Municipal

09 Novembre 2021 ~

IMG 20161117 WA0027La Regidoria de Promoció Econòmica ha anunciat la licitació de tres parades del Mercat Municipal que fa temps que són tancades i d’una quarta que estava atorgada a precari.

Cada punt de venda i exposició té un ús assignat, d’acord amb les necessitats de proveïment comercial de la població. D’aquesta manera, hi ha una parada de 7 metres quadrats de superfície destinada a herboristeria o bé a la venda de plats cuinats i a l’expedició de cafès i esmorzars per endur (parada 1-3); una segona de 13 metres quadrats per a la venda de pesca salada, olives, conserves i llegums i tota mena de delicadeses, productes de semiconserva, patés, fumats, mels, bombons, bolets, olis o dolços (parada 8-10 i 12-14); una tercera de 6 metres quadrats per a la venda de flor tallada, rams, plantes i complements de decoració floral (parada 16-18); i una quarta –actualment en ús– d’11 metres quadrats reservada a la venda de peix, marisc, congelats i de productes semi-elaborats de la mar (parada 5-7-9).

Més concretament, la parada 1-3 es poden destinar a alguns dels grups de productes següents:

- Venda de plats cuinats o preparats per emportar o envasats. Inclou la venda de productes processats i sense processar, producte d’alta qualitat com ara vins i caves escumosos, i la venda de cafès i esmorzars tipus entrepans exclusivament per emportar que no requereixin la utilització de forn ni planxes.

- Aliments dietètics, herboristeria i parafarmàcia. Inclou la venda de productes ecològics (a excepció de fruites i verdures fresques, carns, aviram i derivats) amb els corresponents informes dels processos i denominacions garantits.

Durada de les concessions

S’han establert tres terminis de concessió –de 15 anys, 5 anys o 2 anys–, a criteri del licitador, comptats des del dia hàbil següent a la formalització de la concessió. Més endavant es preveu la possibilitat de prorrogar explícitament per mutu acord de les parts fins a un màxim de 10 anys per a la segona opció i de 4 anys per a la tercera opció.

Els cànons globals d’adjudicació que haurà de pagar el licitador dependran del termini de concessió –15, 5 o 2 anys–, però els cànons anuals són els següents, en tots els casos: 615,72 euros per a la parada 1-3; 1.143,48 euros per a la parada 8-10 i 12-14; 527,76 euros per a la parada 16-18, i 1.055,52 euros per a la parada 5-7-9.

Obligacions dels concessionaris

Les persones adjudicatàries es faran càrrec de les obres i instal·lacions d’adaptació necessàries i de la dotació de mobiliari, equipament i comunicacions, així com de l’obtenció de les corresponents llicències d’obra i obertura, la qualificació ambiental, quan correspongui, i les altres autoritzacions administratives necessàries per a la prestació dels serveis propis de l'ús comercial.

També serà responsabilitat seva la prestació del servei de forma permanent i la neteja general de la maquinària, de les instal·lacions, de la parada, del magatzem i del seu entorn.

Jornada de portes obertes

Per tal que les persones interessades puguin veure de prop les instal·lacions i formular les preguntes que resultin pertinents, la Regidoria de Promoció Econòmica ha programat una jornada de portes obertes el divendres 19 de novembre de 10 a 12h. Per assistir-hi cal enviar abans un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Presentació de sol·licituds

Els plecs administratiu i de clàusules tècniques es van publicar al portal de contractació pública de la Generalitat el passat 29 d’octubre, per la qual cosa les persones interessades tenen temps fins al 30 de novembre per presentar les seves sol·licituds.

Les proposicions es presentaran al registre de l’Ajuntament (carrer de Pere Noguera, 12) en horari de 9 a 14h, de dilluns a divendres.

Podeu consultar tota la informació sobre el procés d’adjudicació en els documents que trobareu adjunts al peu d’aquesta publicació.