Imprimir aquesta pàgina

Teià i onze municipis demanen efectius policials per evitar botellades

24 Desembre 2021 ~

Toc de quedaA primera hora d'aquesta tarda, els alcaldes i alcaldesses de dotze municipis del Maresme (Alella, Cabrera de Mar, Cabrils, Òrrius, Teià, Tiana i Vilassar de Dalt) i del Vallès Oriental (Martorelles, Santa Maria de Martorelles, Sant Fost de Campsentelles, Vallromanes i Vilanova del Vallès) han subscrit un comunicat conjunt en el qual alerten al Govern de la Generalitat del risc que es produeixin botellades a les seves poblacions.

Aquests ajuntaments temen que el fet d’estar envoltats per municipis de més de 10.000 habitants que sí estan afectats pel toc de queda nocturn pot generar un “efecte crida” que atregui gran quantitat de persones que vulguin fer celebracions multitudinàries a l’aire lliure.

Els alcaldes i alcaldesses fonamenten la seva preocupació en “l’experiència acumulada en els darrers vint mesos de pandèmia, i més tenint en compte que l’oci nocturn està tancat”.

Per evitar la problemàtica associada a les botellades –com ara el soroll i les molèsties als veïns, la brutícia o el risc de contagi comunitari–, els ajuntaments sol·liciten a la Generalitat que els “inclogui com a municipis on s’aplica el toc de queda per estar total o quasi totalment envoltats de municipis”, d’acord amb l’annex 1 de la resolució SLT/3787/2021 per la qual s’estableixen les mesures en matèria de salut pública per contenir la sisena onada de la pandèmia.

Malgrat aquesta petició, el Govern de la Generalitat apunta que la resolució aprovada pel Tribunal Superior de Justícia sobre el toc de queda es basa en criteris objectius i no es pot interpretar com una mesura generalitzada, i per això no la pot estendre.

Alternativament, els ajuntaments demanen que “es garanteixi un dispositiu extraordinari i específic de Mossos d’Esquadra a les nostres poblacions que es responsabilitzi de garantir la seguretat ciutadana”.