Apreta intro per cercar
93 555 12 34
Setmana cultural 2024
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Mostra literària 2024
Setmana cultural 2024
Setmana cultural 2024
Pressupostos participatius 2024
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Nou POUM 2024
Mostra literària 2024
Mostra literària 2024
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow

Daniel Pescio guanya el II Concurs Internacional de Perfumeria amb ‘Effluves de Jasmins et Magnolias’

Imprimir correu electrònic
Galeria d'imatges

Concurs01El passat dissabte 4 de maig es va celebrar el lliurament de premis de la 2a edició del Concurs Internacional de Perfumeria Mouillette d’Argent, al jardí romàntic de Ca l’Antiga. Els participants havien d’incloure en les seves composicions una nota de gessamí, que era la flor que feia de fil conductor del Maridatge dels Sentits de 2019.

Després d’avaluar 23 creacions olfactives, el jurat del concurs presidit per Rossend Mateu va escollir com a guanyador el perfumista brasiler Daniel Pescio. Per la seva part, la perfumista catalana Sandra Iruela va rebre el premi del públic.

L’alcalde de Teià, Andreu Bosch, va destacar que el concurs “és únic a Catalunya i a tot l’Estat” i va assegurar que en tals sols dos anys ha adquirit “una pàtina de prestigi gràcies al renom dels membres del jurat”. Per a Bosch, “la participació de perfumistes procedents de 9 països i 3 continents demostra la projecció i difusió que està assolint el certamen. Això vol dir que estem fent bé les coses i que anem pel bon camí”, va concloure, i va atribuir aquest ressò a la “coordinació tècnica d’Ainea Perfums i al suport del Beauty Cluster Barcelona i de la premsa especialitzada”.

Concurs02Els guanyadors
El perfumista Daniel Pescio, rere el pseudònim de Dani2019, va ser el vencedor del premi del jurat amb Effluves de Jasmins et Magnolias, una fragància floral que destaca per les seves notes de fusta, especiades i orientals. El jurat en va ressaltar “el seu equilibri i estructura excel·lent” amb una “sortida verda i cítrica, un cor floral i un fons de vainilla”,

Del Pescio viu a París des de 1993, s’ha format a la escola de perfumeria ISIPCA de Versalles i ha treballat per a marques com Natura Brasil, Dior, Chanel, Tom Ford, Guerlain, Cartier, Paco Rabanne, Nina Ricci i Serge Lutens, a més d’estar durant 5 anys a Frédéric Malle en àrees d’export, retail i training. El 2015 va obrir la seva empresa de creacions, tallers i cursos. A més, és consultant en perfum i recentment ha creat composicions per a la marca canadenca Zoologist Chameleon.

D’altra banda, la perfumista Sandra Iruela, rere el pseudònim d’Aleur, es va endur per votació popular el premi del públic amb la composició Jasmin d’un raíd marrocain, una fragància tendra, floral, subtil i amb notes de fruita i ambre.

Concurs04Iruela es defineix com una apassionada pel món de les fragàncies des de ben petita. Ha estudiat i treballat sempre al sector de la cosmètica, però amb un ull posat a la perfumeria. Després de formar-se a empreses pioneres com Antonio Puig, va crear el seu propi projecte empresarial: Sandir. Fa gairebé 10 anys que es dedica a la formació i la consultoria de fragàncies, així com al desenvolupament de conceptes per a diferents clients nacionals i internacionals. Darrerament ha llançat la seva pròpia marca de perfumeria d’autor: Iruela Fine Fragrances.

De l'1 al 4 de maig, un total de 203 persones van participar en l’elecció del premi del públic a través dels punts de votació habilitats a la casa municipal de cultura de La Unió i a l’espai d’art de Ca l’Antiga. Els visitants podien ensumar una mostra de cadascun dels perfums presentats a concurs i anotar les seves preferències en una butlleta. Després d’Iruela, els votants van triar un altre autor del país, Pelegrí Granel, i la seva proposta, Maresme, seguit de la francesa Julie Pluchet, amb Jasmin Defendu.

Concurs05El jurat
El jurat del concurs està format per experts del món del perfum, la gastronomia, l’art i la literatura amb l’objectiu d’aconseguir una valoració que tingui en compte diferents àmbits de la cultura. Presidit per Rossend Mateu, té com a membres Àlex Susanna (escriptor, poeta i promotor cultural), César Cánovas (sommelier de Monvínic i millor sommelier d’Espanya el 2002 i el 2005), Charo Moreno (periodista i directora de la revista Beautyproof), Marina Barcenilla (perfumista i astrònoma, premio al millor perfum independent de la Fragrance Foundation 2016), Ernesto Collado (perfumista, actor i creador, fundador de Bravanariz), Irene Gisbert (perfumista y antropòloga, cofundadora d’Ainea Perfums), amb la incorporació enguany d’Ernesto Ventós (perfumista, pintor i escultor) i d’Alberto Fernández (perfumista independent, guanyador de la primera edició del Concurs Internacional de Perfumeria Mouillette d’Argent). Per indisposició del president, l’encarregada de llegir el veredicte va ser la seva filla, Marta Mateu.

La gala va comptar també amb la participació i la salutació del gerent del Beauty Cluster Barcelona, Ivan Borrego. El Beauty Cluster és una associació que integrada per 170 empreses que treballa per potenciar el creixement i la competitivitat del sector de la bellesa a Catalunya. L’entitat patrocina els guardons Mouillette d’Argent amb dues peces de plata fetes pel joier Roc Majoral.

L’organització va lliurar un diploma i una mouillette de porcellana a cadascun dels participants. A més, la filla de l’artista Nasevo, Gina Ventós, va lliurar un quadre del seu pare als dos guanyadors. Per últim, l’alcalde va obsequiar els membres del jurat amb una litografia d’un gessamí feta per l’artista teianenca Pepa Poch.

Agenda

web panera.jpg
Dimarts, 02 abril - 29 abril
Biblioteca de can Llaurador
MATERIALS DE CONSTRUCCIÓ.jpg
Divendres, 19 abril
18:00
Biblioteca de can Llaurador
esp_ring02.jpg
Divendres, 19 abril
20:00
en jan i l aventrua dels colors.jpg
Dissabte, 20 abril
12:00
cartellA3-setmana cultural-5abr24_page-0001.jpg
Diumenge, 21 abril
11:30
03.-2x4-21mar24.jpg
Diumenge, 21 abril
12:30
CMC La Unió
revetlla24.jpg_1218456173.jpg
Dilluns, 22 abril - 22 abril
17:00 - 20:00
Biblioteca de can Llaurador
scrabble gegant.png
Dilluns, 22 abril
17:00
Biblioteca de can Llaurador

Exposicions

Expo Renate.jpg
04 abril - 04 Mai
CARTELL GERARD ROSES.JPG
08 Març - 28 abril

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Certificat Digital IdCat

Et tramitem l'alta i renovació del certificat digital IdCat

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat