caenfrdeites
Butlletí Municipal 146
Butlletí Municipal 146
Subvencions a entitats 2022
Subvencions a entitats 2022
Piscina Municipal temporada 2022
Piscina Municipal temporada 2022
Butlletí municipal. Maig 2022
Butlletí municipal. Maig 2022
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

NOU SERVEI DE CITA PRÈVIA ONLINE!
Els serveis de l'Ajuntament resten oberts al públic amb cita prèvia
Podeu sol.licitar-la a l'Oficina d'Atenció Ciutadana al telèfon 93 540 93 50 en horari habitual o bé a citaprevia.teia.cat
Recordeu que també podeu utilitzar els nostres tràmits online

Salut posa fi als aïllaments per coronavirus

Imprimir correu electrònic

Nous casos 1A partir d'aquest dilluns, 28 de maig, entra en vigor a Catalunya el nou procediment d’actuació en casos d’infecció per coronavirus. Aquest nou protocol adapta els sistemes de vigilància i detecció de casos al context actual. L’objectiu és protegir les persones vulnerables; és a dir, si tenen més de 60 anys o estan en tractament immunodepressor.

El Departament de Salut ha fet públiques les principals novetats:

- Mascareta obligatòria: L’única mesura de protecció que es manté, amb caràcter general, és l’ús de la mascareta en espais tancats i també a l'exterior, en determinats contextos: actes multitudinaris i situacions en què no es garanteix la distància interpersonal d'un metre i mig.

- Casos lleus i asimptomàtics: Les persones positives sense símptomes o que siguin lleus no hauran de fer-se cap prova ni hauran de fer quarantena, però hauran de seguir algunes mesures de precaució: com ara, no visitar persones vulnerables, per no posar-les en risc, i no participar en esdeveniments multitudinaris.

- Persones amb símptomes: Les persones que tinguin símptomes de Covid-19 hauran de fer-se proves, sobretot si són de col·lectius vulnerables, dones embarassades o treballen en àmbits on hi ha persones vulnerables, principalment hospitals i residències de gent gran.

- Hospitals i geriàtrics: Als centres hospitalaris i a les residències es faran tests d'antígens a les persones amb símptomes durant diversos dies si donen negatiu, sobretot si estan vacunades. En cas de donar positiu, Salut recomana que els interns facin aïllaments de 5 dies i anar repetint els tests d’antígens fins que surtin negatius, fins a un màxim de 10 dies.

- Intervencions quirúrgiques: També es faran les proves a les persones que hagin d’ingressar en centres hospitalaris per ser operades o assistides, i també a les que vinguin de països on hi hagi variants noves del virus.

- Baixes laborals: A partir d’ara, s’anul·len les proves d’autodiagnòstic i les baixes per incapacitat temporal només es podran aconseguir per decisió del metge.  Els casos s'hauran de confirmar en els centres sanitaris, després de fer-ne una valoració clínica.

Desescalada i ‘gripalització’

La decisió d’eliminar les quarantenes va ser presa el passat 22 de març pel Govern espanyol i les comunitats autònomes en el marc de la Comissió de Salut Pública i forma part de l’anomenada estratègia de “gripalització” per tractar la Covid-19 com qualsevol altra infecció respiratòria. Les autoritats sanitàries van fer aquest anunci a mitjan gener, però la seva aplicació restava supeditada a la fi de la sisena onada.

Teià, en risc 'molt alt'

Per a alguns especialistes, la decisió arriba massa d’hora. Segons ells, el final de les quarantenes podria fer augmentar els casos de Covid, i també la mortalitat. A aquest factor de risc s’afegeix la davallada en la realització de proves diagnòstiques. A l’Àrea de Salut del Barcelonès Nord i Baix Maresme s’ha passat, en tan sol un mes, de realitzar una mitjana de 7.000 proves diàries (entre PCR i tests d’antígens) a fer-ne poc més d’un miler. També ha decaigut el percentatge de positivitat de les proves, que ha passat del 30% al 10% en el mateix lapse de temps.

Segons els paràmetres de Salut, a Teià, com passa a la majoria de comarques del país, l’índex de contagi continua sent “molt alt”, amb un indicador de risc de 816 punts. En l’última setmana s’han diagnosticat 31 casos, que ascendeixen fins a 65 si comptem la setmana anterior. La situació, per tant, millora, però ho fa molt lentament. La taxa de reproducció ponderada setmanalment és de 0.90 (l’epidèmia creix si és superior a 1) i la incidència acumulada de casos diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants és de 906.

Agenda

book club.jpg
Dilluns, 12 Setembre
19:00
Biblioteca de can Llaurador
XBM_racopoetic.jpg
Dijous, 15 Setembre
18:00
Biblioteca de can Llaurador
XBM ok  joc_de_taula.jpg
Dissabte, 17 Setembre - 17 Setembre
11:00 - 17:00
Biblioteca de can Llaurador
Xirriquiteula_LAIKA01.jpg
Diumenge, 18 Setembre
18:00
Teatre de la Flor de la Palma
contes de la mostra literaria.jpg
Dimarts, 27 Setembre
18:00
XBM WEB CIENCIA FICCIÓ.jpg
Dimecres, 28 Setembre
19:15

Exposicions

Sense events

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Certificat Digital IdCat

Et tramitem l'alta i renovació del certificat digital IdCat

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
Slider
AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites