Apreta intro per cercar
93 555 12 34
Setmana cultural 2024
Ple municipal online
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Setmana cultural 2024
Setmana cultural 2024
Ple municipal online
Ple municipal online
Pressupostos participatius 2024
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Nou POUM 2024
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow

Teià acull l’acte del Dia de les Esquadres al Baix Maresme

Imprimir correu electrònic

Esquadres parlament alcaldeAquest matí, la sala polivalent de La Unió ha acollit la celebració del Dia de les Esquadres al Baix Maresme. L’acte ha estat organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Teià i els responsables de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Premià de Mar i ha comptat amb la presència de prop de 150 persones, entre membres dels cossos de seguretat –Mossos d’Esquadra, policies locals, Guàrdia Civil i Policia Nacional– i emergències –Bombers, Sistema d’Emergències Mèdiques, Agents Rurals i Agrupacions de Defensa Forestal–, a més d’alcaldes, alcaldesses i regidors de Seguretat Ciutadana dels deu municipis que formen part d’aquesta Àrea Bàsica Policial (ABP).

L’alcalde de Teià, Andreu Bosch, ha donat al benvinguda als assistents “al poble dels perfums i les flors, de la Catedral de la Costa i del primer maresmenc: Epictet, l’esclau de Luci Pedani que conreava les vinyes del nostre territori” fa dos mil anys. L’alcalde s’ha declarat “content perquè sembla que anem tornant a la normalitat” i ha lloat “la professionalitat i la vocació de les policies locals i dels Mossos d’Esquadra” per ajudar als ajuntaments a gestionar “la complexitat” de la pandèmia. “El món local us està molt agraït –ha dit– perquè heu estat al costat de la gent d’una manera magnífica”. Bosch ha apel·lat a “la responsabilitat compartida" i a "la necessitat de coordinació amb els municipis” i ha conclòs: “Feu una tasca imprescindible”.

Esquadres taula presidencialReconeixements i millores internes

El Dia de les Esquadres serveix per posar en valor la feina dels membres de la Policia de la Generalitat que han excel·lit en l’exercici de les seves funcions, així com dels ciutadans que hi han col·laborat al llarg de l’any anterior. Amb aquest propòsit, s’ha constituït damunt l’escenari de La Unió una taula presidida per l’alcalde de Teià i formada pels responsables policials de l’ABP de Premià de Mar, els membres de la qual han anat lliurant els corresponents diplomes acreditatius.

Per a l’inspector en cap de l’ABP, Bonaventura Comas, “aquest és un dia especial i necessari”. Comas ha agraït “les facilitats i la bona predisposició” de l’Ajuntament per acollir l’acte, un oferiment que havia quedat pendent els últims anys. El cap de l’ABP ha fet balanç de la seguretat ciutadana al Baix Maresme: “Després d’una reducció el 2020 a causa del confinament, a partir del març de 2021 s’ha produït un augment dels furts a l’interior de vehicles, dels robatoris a domicilis i dels delictes contra la salut pública relacionats amb el conreu de marihuana”. Aquests fenòmens, juntament amb l’ocupació d’habitatges i la multireincidència, constitueixen els principals maldecaps dels cossos de seguretat a la comarca.

L’inspector en cap ha destacat, a nivell operatiu, el desplegament del pla de millora corporatiu d’atenció a les víctimes de violència masclista i la millora de l’atenció a la ciutadania a través de la implementació del sistema de cita prèvia, que ha reduït el temps mitjà d’espera de les 7.000 persones que han estat ateses al llarg de l’any de 17 a 13 minuts.

Esquadres auditoriDiagnosi social

Comas ha repassat els “canvis importants” que s’han produït en la societat en els darrers temps i que han influït en la feina i en la percepció que té la ciutadania dels Mossos, començant pels atemptats de les Rambles i Cambrils de l’estiu de 2017 i seguint pel referèndum d’autodeterminació de l’1 d’octubre, l’arribada de menors no acompanyats i l’estat d’alarma associat a la pandèmia, una mesura que “va escapçar drets i llibertats per un bé comú superior, com és la salut”. Tot plegat, sumat l’execució de desnonaments i al manteniment de l’ordre públic, ha situat els Mossos en el centre del debat públic.

Per al responsable de l’ABP del Baix Maresme, “ser mosso o mossa no és fàcil. Vivim en un món accelerat, abduït per les xarxes socials. Ja no hi ha treva i s’espera que les explicacions siguin donades a l’instant. La nostra feina és interpel·lada per la ciutadania, els partits, els governs de torn, la premsa i la societat civil organitzada”. Però per damunt de la “fabulació d’alguns sectors”, “encara queden valents i valentes”, com posaria de manifest l’èxit de convocatòria de les noves promocions. Comas ha desterrat totes les amenaces –“cignes negres, rinoceronts grisos i elefants negres”– i ha proclamat el compromís del cos amb una “societat lliure i segura”. “No us preocupeu. Els Mossos sempre estarem aquí”, ha reblat.

Esquadres alcaldePolicia científica

Enguany, el Dia de les Esquadres ha estat dedicat a l’especialitat d’investigació criminal. A l’inici de l’acte s’ha projectat un vídeo que reivindica la feina dels integrants de la segona unitat més gran del cos, “en col·laboració amb altres policies, la fiscalia i la judicatura”.

El vídeo posa xifres a l’activitat delictiva a Catalunya. L’any passat, els Mossos van fer 1.100.000 atestats, van practicar milers de detencions i van desarticular 72 xarxes criminals. Més enllà de la condemna, “l’objectiu és que no tornin a delinquir”, diu un dels investigadors que hi apareix. A través del testimoni de diversos agents, el vídeo posa l’accent en la importància del treball en equip. Tot comença prenent una bona declaració, ja que a les primeres hores és quan hi ha més càrrega de prova. Per això cal “observar i interpretar” l’escena del crim, i tractar de respondre tres preguntes: què ha passat, com ha passat i qui ho ha fet. L’audiovisual també ressalta les virtuts d’un investigador. Ha de ser una persona detallista, constant, persistent i pacient, ja que alguns casos poden trigar anys a esclarir-se, i, sobretot, ha de tenir una “alta capacitat de resistència a la frustració, ja que les línies d’investigació són finites i no sempre evolucionen”. Però quan es conclou amb èxit, la feina paga la pena.

Obsequis i foto de grup

Abans de finalitzar, els responsables dels Mossos han lliurat una estatueta d’un mosso de bronze a l’alcalde i totes les persones distingides amb un diploma s’han fet una fotografia de grup a l’escenari. A continuació ha sonat l'himne nacional de Catalunya i l’Ajuntament ha ofert un refrigeri als assistents amb coques dolces i salades de Teià i vi de la Denominació d’Origen Alella.

Agenda

web panera.jpg
Dimarts, 02 abril - 29 abril
Biblioteca de can Llaurador
04. Cerveces.png
Dimecres, 17 abril
19:00
ple._5e2ee3384b08b4.32244205.jpeg
Dimecres, 17 abril
19:30
12. Inglés.png
Dijous, 18 abril - 18 abril
09:30 - 11:00
WEB raco poetic.jpg
Dijous, 18 abril
19:00
Biblioteca de can Llaurador
12. Inglés.png
Dijous, 18 abril - 18 abril
19:00 - 20:30
MATERIALS DE CONSTRUCCIÓ.jpg
Divendres, 19 abril
18:00
Biblioteca de can Llaurador
esp_ring02.jpg
Divendres, 19 abril
20:00

Exposicions

Expo Renate.jpg
04 abril - 04 Mai
CARTELL GERARD ROSES.JPG
08 Març - 28 abril

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Certificat Digital IdCat

Et tramitem l'alta i renovació del certificat digital IdCat

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat