Imprimir aquesta pàgina

Engega el cinquè Maridatge dels Sentits com a “suma de complicitats” i “model a seguir”

21 Mai 2022 ~

inauguració01Avui i demà, Teià viu el moment àlgid del Maridatge dels Sentits gràcies a la fira del perfum i la flor, i a totes les activitats enogastronòmiques, lúdiques i culturals que es fan al seu entorn.

Aquest matí se n’ha fet la inauguració oficial, a càrrec del conseller Roger Torrent. El titular de les carteres d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya ha tallat la cinta que donava accés als carrers del centre urbà juntament amb l’alcalde, Andreu Bosch, i l’alcaldessa del municipi agermanat de Massarosa, Simona Barsotti.

A l’acte també eren presents el director dels Serveis Territorials del Departament d’Acció Climàtica, Josep Pena; el gerent dels Serveis de Comerç de la Diputació de Barcelona, Sergi Vilamala; el president del Consorci Promoció Turística Costa de Barcelona Maresme, Joaquim Arnó; l’alcalde de Sant Andreu de Llavaneres, Nani Mora, i la majoria de membres de la corporació municipal: Yago Albert, Èrica Busto, Jordi Casanovas, Jordi López i Olga Parra en representació del govern d’ERC-Compromís amb Teià, així com els regidors Francesc Ribas i Gemma Rosell, de JxCat, i Núria Andinyac, de GT.

cinta01Model a seguir

L’alcalde de Teià ha definit el Maridatge dels Sentits com “una suma de complicitats” i ha tingut paraules d’agraïment per a tothom qui el fa possible: institucions, entitats del poble, viveristes, floristes, jardiners, perfumistes, restauradors locals i empreses patrocinadores.

Bosch s’ha mostrat satisfet pel fet de “recuperar una relativa normalitat després de la pandèmia” i ha destacat la importància de vincular l’esdeveniment amb el paisatge del Parc de la Serralada Litoral i els vins de la Denominació d’Origen Alella, a més de donar suport i visibilitat als dotze productors del municipi que treballen en el sector primari de la planta i la flor de tall.

El vicepresident del Consell Comarcal, Joaquim Arnó, ha ressaltat “la singularitat, la creativitat i l’especificitat” del Maridatge i ha advocat per “implementar i estendre al territori” el seu potencial. Es tractaria de donar un nou impuls al conreu de la flor per mitjà d’una estratègia orientada al món de la perfumeria, de la mà de la Generalitat.

El conseller Roger Torrent ha posat el Maridatge com a “model de cap a on hem d’anar com a país. Teià ens serveix de pista i com a exemple del que en diem l’economia lila” perquè contribueix al desenvolupament cultural i sostenible del territori. Torrent ha subratllat que “vivim en un racó de món privilegiat i hem de saber aprofitar les nostres possibilitats”, ja que “en aquests moments estem decidint quins valors deixarem als nostres fills i filles en els propers vint anys”.

El conseller, ha lloat “el treball silent de tot un any amb el teixit social i econòmic de la vila”, i ha afirmat que “el Maridatge és una oportunitat per construir cohesió social i identitat col·lectiva, i una expressió viva del que som i del que volem ser en el futur”.

grup01Llibre d’honor

Abans de passejar per la fira acompanyat per la perfumista Irene Gisbert, Torrent ha estat rebut a la sala de plens, on ha signat en el Llibre d’Honors de l’Ajuntament. Torrent ha escrit una dedicatòria que relliga passat i futur: “Som un territori de pas, de suma d’aportacions, de construcció de comunitat, de vida associada al paisatge i la mriada al mar com a imatge d’’una vocació d’anar sempre més enllà. I en aquest marc com és la Mediterrània, no hi ha, potser, cap altre municipi com Teià que representi millor tot això”.

A continuació, l’alcalde ha lliurat al conseller i a l’alcaldessa de Massarosa dos regals institucionals: una rosa de metall feta per les ferreres Mireia i Ari, del taller Oxydum de Teià, i una rèplica del segell de plom de l’esclau Epictet trobat en les excavacions del celler romà de Vallmora. L’alcadessa italiana ha correspost l’obsequi amb un altre del municipi italià.

boulevard01Parades i activitats

La fira es troba instal·lada al torrent de Casa Bru i aplega diverses paradetes de venda de flors, fragàncies i orfebria. Aquest espai, perfumat amb olor de romaní, enllaça a través del carrer del Maresme amb la plaça de Sant Martí.

A la plaça de Missa hi ha parades d’artesania local i un espai amb carpes i taules per fer-hi l’aperitiu. Avui hi ha tocat el grup de folk Flowk i s’hi han fet tallers familiars d’art floral, origami i estampació de bosses. Demà diumenge a les 10h hi tindrà lloc la XXVI Trobada de puntaires i a les 12h, la tradicional demostració de confecció de rams a càrrec de l’interiorista i dissenyador floral Jordi Abelló.

Ben bé al costat hi ha la nau de can Torrents, que acull el Boulevard de les roses: una exposició dels millors perfums de roses del món, amb mostres de Rive Gauche i Paris, d’Yves Saint Laurent; Chanel n 5; Trésor, de Lancôme; Chamade, de Guerlain; Calandre, de Paco Rabanne; Pleasures, d’Estée Lauder, i Eternity, de Calvin Klein, entre d’altres. En una taula a banda hi ha el perfum Sweet Rose, de Rossend Mateu. És l’homenatge dels organitzadors del Maridatge dels Sentits al mestre perfumista de Vilassar de Mar que va morir el passat 11 de maig i que havia presidit el jurat del Concurs Internacional de Perfumeria Mouillette d’Argent des de l’inici.