Imprimir aquesta pàgina

El Consell d’Infants presenta quatre propostes

13 Juny 2022 ~

Consell lEl passat dijous, 9 de juny, els nois i noies que integren el Consell d’Infants de Teià van presentar públicament les propostes que han elaborat al llarg d’aquests mesos, amb la intenció que es facin realitat tan aviat com sigui possible.

L’acte, obert a tothom, es va celebrar a la terrassa d’accés a l’Ajuntament i va comptar amb la presència d’algunes famílies, a més de l’alcalde, Andreu Bosch, i de la regidora de Cicles de Vida, Èrica Busto.

Quatre projectes

Des del seu rellançament després de la pandèmia i la seva constitució el passat 28 de febrer, el Consell d’Infants ha celebrat diverses sessions, com ara les sortides de camp Observem Teià per inspeccionar l’estat de la via pública, detectar mancances i plantejar millores i solucions. En paral·lel, els 21 consellers i conselleres s’han organitzat en comissions per desenvolupar quatre projectes.

pòstersEl dia 9 els van exposar, amb l’ajut d’uns pòsters explicatius. Un grup va demanar que s’obrin els lavabos i els vestidors de la pista de bàsquet de l’Agrupació Esportiva Teià, i que algú els netegi, amb la intenció que els usuaris els puguin fer servir. Un altre grup va identificar els graffitis i pintades ofensives que hi ha al poble, i va proposar de substituir-los per murals creatius en parets públiques i façanes particulars, amb el permís dels propietaris. Un tercer grup aposta per impulsar un grup de voluntariat que tingui cura de les mascotes de la gent que se’n va de vacances o que no se’n pot fer càrrec, i que es dediqui a passejar-les, alimentar-les i jugar amb elles. Per últim, una altra colla va plantejar la necessitat d’habilitar un camí escolar que incorpori un carril bici, des de la Riera fins al col·legi El Cim.

L’alcalde i la regidora van escoltar les explicacions dels representants infantils i van intercanviar-hi opinions. Tots dos van considerar que les primeres peticions es podrien dur a terme a la tardor, ja que ara el Consell d’Infants farà vacances fins a l’octubre. En canvi, la quarta proposta és més complexa, ja que afecta l’estructura viària. Per això, els representants de l’Ajuntament van advocar per treballar la problemàtica conjuntament amb la Policia Local i els Serveis Tècnics, en el marc del Pla de Mobilitat, per mirar d’actuar-hi durant el primer semestre de 2023.

Consell qAvaluació i comiat

A continuació, l’Ajuntament va oferir un berenar a tots els assistents al terrat de l’edifici consistorial, i els consellers i conselleres van fer balanç de les dinàmiques de treball desplegades fins ara. En concret, van posar nota al temps de què han disposat, dels espais on s’han reunit, de les activitat que han fet i de la dinamització duta a terme per la cooperativa +Educació. Els membres del Consell d’Infants també van determinar quines coses millorarien, quines els han agradat i repetirien, i quines no els han agradat i no les repetirien.

Els representants del Consell es tornaran a retrobar a l’octubre, un cop encetat el curs escolar 2022-2023.