Imprimir aquesta pàgina

Enllesteixen les franges de protecció contra el foc

14 Juny 2022 ~

franges01La setmana passada van finalitzar els treballs de manteniment de les franges de baixa combustibilitat a l’entorn dels sectors d’Assumpció-Paradís-Santa Fe, les Delícies i la Vinya-Pi de l’Indià. La feina ha estat encarregada per l’Ajuntament de Teià a una empresa de treballs forestals, Paisatgisme Melsió, que ha desbrossat la vegetació i s’han talat els exemplars arboris perillosos o en mal estat fitosanitari situats en un perímetre de 25 metres a l’entorn d’aquests nuclis habitats.

El cost de l’actuació ha suposat un desembors de 13.627 euros, IVA inclòs. En total s’han repassat 11,27 hectàrees de terreny.

Els treballs tenen com a objectiu reduir el perill de propagació del foc en cas d’incendi forestal per tal d’evitar els danys a persones i immobles, i han inclòs la tala d’arbres, la poda inferior fins als 2,2 metres d’altura i l’estassada de matollar i la trituració de les restes in situ; la recollida i neteja de tot el material vegetal en trama urbana; la retirada i gestió de deixalles (bosses, llaunes, papers...) trobats en el decurs de la feina, així com l’eliminació i retirada d’espècies invasores com la canya, la figuera de moro o l’atzavara.

Franges02Manteniment biennal

L’any passat, Teià va completar l’obertura de totes les franges previstes en els Plans de Prevenció de les Urbanitzacions (PPU), d’acord amb el Plànol de Delimitació aprovat el setembre de 2016.

A partir d’ara, l’Ajuntament té previst d’aplicar-hi un pla de treball de periodicitat biennal. Per aquesta raó ha agrupat les franges en dos paquets, d’acord amb les seves característiques (superfície, orografia, ubicació i coberta vegetal). D’aquesta manera, els anys parells, com el 2022, s’actuarà als veïnats de Assumpció-Paradís-Santa Fe, les Delícies i la Vinya-Pi de l’Indià, i el anys senars es farà a Gran Vista, la Molassa i Sant Berger.