caenfrdeites
Butlletí Municipal 146
Butlletí Municipal 146
Subvencions a entitats 2022
Subvencions a entitats 2022
Piscina Municipal temporada 2022
Piscina Municipal temporada 2022
Butlletí municipal. Maig 2022
Butlletí municipal. Maig 2022
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
ArrowArrow
Slider

NOU SERVEI DE CITA PRÈVIA ONLINE!
Els serveis de l'Ajuntament resten oberts al públic amb cita prèvia
Podeu sol.licitar-la a l'Oficina d'Atenció Ciutadana al telèfon 93 540 93 50 en horari habitual o bé a citaprevia.teia.cat
Recordeu que també podeu utilitzar els nostres tràmits online

Teià s’adhereix a la borsa de treball d’agents de policia

Imprimir correu electrònic

Borsa policiesAquest migdia, l’alcalde de Teià, Andreu Bosch, ha intervingut en la jornada sobre Reptes i oportunitats de millora en la gestió actual dels recursos humans de les policies locals organitzada per la Diputació de Barcelona al Centre de Cultura Contemporània (CCCB).

En qualitat de conseller comarcal de Serveis als Municipis, Bosch ha presentat el projecte de prova pilot de selecció unificada d’agents de policia local, d’acord amb el conveni de col·laboració subscrit entre el Consell Comarcal, la Direcció General d’Administració de Seguretat i l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) del Departament d’Interior.

Acompanyat de la directora general d'Administració de Seguretat, Sònia Andolz, Bosch ha exposat els objectius i avantatges d’aquest projecte, i la seva trajectòria després de 3 anys “de feina tècnica intensa i negociació política entre el Consell Comarcal i el Departament d’Interior”.

Finalitat i avantatges

La redacció i signatura d’un conveni obeeix a la necessitat expressada pels alcaldes i alcaldesses del territori de fer front a les demandes de seguretat de la seva ciutadania amb la major celeritat possible, en termes d’eficàcia i eficiència de recursos humans, materials i econòmics.

El propòsit consisteix a convocar i tenir operativa una borsa de treball unificada d’agents de policia local perquè tots els ajuntaments interessats puguin activar la contractació d’efectius i incorporar-los a les seves plantilles en el moment que ho necessitin, sense haver de convocar cap concurs ni fer cap tràmit administratiu.

Segons la directora general d’Administració de la Seguretat, Sònia Andolz, respon a la necessitat de “coordinar-se amb els principals actors locals de la seguretat pública” per avançar cap a un model “descentralitzat, coordinat i proper a la ciutadania a tots els nivells, des de l’àmbit local al general”.

Adhesió de Teià

Abans de l’acte d’avui, Bosch va presentar formalment el projecte el passat 8 de febrer al Consell d’Alcaldies del Maresme, després que la Comissió de Policia de Catalunya que presideix el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va donar-hi el vistiplau.

D’acord amb la circular enviada pel Consell Comarcal el setembre de 2021, diversos ajuntaments de la comarca tenen interès a participar-hi. També Teià, que ja ha formalitzat la seva adhesió al conveni. Ho va fer el passat 19 de maig per unanimitat de tots els grups municipals. L’alcalde va explicar que “el municipi sol·licitarà una plaça, que haurà de fer la corresponent formació a l’Escola de Policia de Catalunya el gener de 2023”.

Policia07Origen i recorregut

Els antecedents d’aquesta prova pilot, que servirà de model per a altres comarques, es remunten a la petició del Consell d’Alcaldies als consellers Jordi Jané, l’1 de febrer de 2017, i especialment al conseller Miquel Buch, el 5 de febrer de 2019, arran de l’anàlisi de l’onada de robatoris a interior de domicili aleshores. En aquell ocasió, els alcaldes i alcaldesses del Maresme van obtenir el compromís del conseller i dels directors generals d’Administració de Seguretat i de la Policia de Catalunya que al Maresme posaria en marxa el projecte de contractació conjunta i borsa d’agents interins.

En el decurs d’aquests tres anys s’han dut a terme nombroses reunions tècniques i polítiques, en què Bosch hi ha pres part com a representant comarcal. De totes les trobades, en destaca tres: la primera reunió conjunta celebrada el 8 de maig de 2020, amb la participació del director general de la Policia de Catalunya, Pere Ferrer, i la subdirectora general de Coordinació de la Policia de Catalunya, Marta Pons; la segona, realitzada el 15 d’abril de 2021 amb la subdirectora general de Suport al Sistema de Seguretat en l'Àmbit Local, Begoña Curto, i encara una tercera, que va tenir lloc el 15 de setembre de 2021, amb les citades Sònia Andolz i Begoña Curto.

Aquestes trobades van servir per analitzar les diverses possibilitats de procediment administratiu –encàrrec de funcions o delegació de competències– i per constatar que calia un conveni a quatre bandes que inclogués els ajuntaments interessats, el Consell Comarcal, l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i el Departament d’Interior, especificant les funcions de cada organisme.

Agenda

book club.jpg
Dilluns, 12 Setembre
19:00
Biblioteca de can Llaurador
XBM_racopoetic.jpg
Dijous, 15 Setembre
18:00
Biblioteca de can Llaurador
XBM ok  joc_de_taula.jpg
Dissabte, 17 Setembre - 17 Setembre
11:00 - 17:00
Biblioteca de can Llaurador
Xirriquiteula_LAIKA01.jpg
Diumenge, 18 Setembre
18:00
Teatre de la Flor de la Palma
contes de la mostra literaria.jpg
Dimarts, 27 Setembre
18:00
XBM WEB CIENCIA FICCIÓ.jpg
Dimecres, 28 Setembre
19:15

Exposicions

Sense events

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Certificat Digital IdCat

Et tramitem l'alta i renovació del certificat digital IdCat

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow
Slider
AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites