Imprimir aquesta pàgina

Dues rotondes optaran al premi Viles Florides

18 Juliol 2022 ~

rotonda002L’Ajuntament de Teià ha enjardinat recentment dos giratoris de trànsit que participaran en el proper concurs a la millor rotonda de Catalunya que organitza el moviment Viles Florides.

El 2019, la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya ja va distingir l’Ajuntament de Teià amb quest guardó per l’embelliment del giratori de trànsit que hi ha a la Plana, a l’inici de l’avinguda de Félix Rodríguez de la Fuente.

En aquesta ocasió, les rotondes que hi concorreran seran la de can Gassó (imatge 1) –situada a la confluència dels passejos de Massarosa i la Plana– i la del Pi de l’Aqüeducte, a Vallbellida (imatge 2).

Els responsables municipals han triat aquests giratoris perquè són dos indrets emblemàtics de la xarxa viària local pels quals passen cada dia centenars de vehicles, però en el futur se n’adequaran d’altres.

RotondaVallbellida05Bellesa i sostenibilitat

L’actuació té com a objectiu conservar i emfasitzar els elements identitaris i de valor ja existents, com els cirerers d’arboç del giratori de can Gassó i el Pi de Vallbellida, que forma part del Catàleg de patrimoni del municipi.

Pel que fa al disseny pròpiament dit, s’han conjugat criteris estètics com la combinació de colors, formes i textures, segons l’època o l’estació de l’any, amb d’altres de funcionals que facilitin el manteniment de la plantació, mitjançant la instal·lació d’una malla antiherbes o l’ús de grava volcànica i de restes vegetals com a coixí per retenir la humitat.

En ambdós casos, l’embelliment s’ha regit per criteris de sostenibilitat i biodiversitat. Per aquest motiu, les plantes seleccionades corresponen a espècies vivaces –de llarga durada– pròpies del clima mediterrani, amb baix requeriment hídric.

Els treballs han suposat una inversió de 38.000 euros i inclouen la instal·lació d’un sistema de telegestió del reg que, en el futur, permetrà monitoritzar el consum d’aigua per control remot.