Imprimir aquesta pàgina

Aixequen les restriccions d’accés al medi natural

25 Juliol 2022 ~

camins01Tot i que es perllonga la situació de sequera, les prediccions meteorològiques pronostiquen una lleugera davallada de la temperatura al llarg dels propers dies, per la qual cosa la major part de comarques i municipis que es trobaven en el nivell 3 del Pla Alfa per “risc extrem” d’incendi forestal passaran, a partir d’aquesta mitjanit, al nivell 2.

Per aquest motiu, el Departament d’Interior deixarà sense efecte les restriccions d’activitats i d’usos a la major part del territori contingudes en la resolució del passat 14 de juliol, tret de 30 municipis i tres espais naturals de l’Empordà.

A peu i en vehicle

L’Ajuntament de Teià, com la resta de municipis del Consorci que gestiona aquest espai d’interès natural, va dictar un ban que condicionava les limitacions d’accés a les possibles prórrogues que acordés la Generalitat.

Al Baix Maresme, el pas al nivell 2 suposarà la fi de la prohibició d’accedir al Parc de la Serralada Litoral, de manera que des del 26 de juliol tornarà a ser possible la circulació rodada, tant a motor com en bicicleta, així com l’accés a peu i la pràctica del senderisme i altres modalitats esportives.

Crida a la precaució

Tanmateix, totes les administracions –Generalitat, Diputació i ajuntaments– com els cossos d’emergències –Protecció Civil, Bombers, Agents Rurals i ADFs– recorden que el nivell 2 del Pla Alfa equival a un risc “alt o molt alt” d’incendi. Per aquest motiu fan una crida a la ciutadania a la prudència, ja que els boscos es troben en una situació crítica d’estrès hídric per la manca de pluges.

ADF juliol 04Tres ensurts

Aquest estiu, Teià ja ha viscut dos conats d’incendi –el dia 1, al coll de can Gurguí, i el dia 10, al tram baix de la Riera (a la fotografia)– que van motivar la intervenció dels Bombers, l’ADF i la Policia Local. A aquestes alarmes cal afegir-hi la conducta temerària d’un grup de persones que han estat denunciades pels Mossos d’Esquadra perquè el passat 17 de juliol van encendre una foguera en les proximitats del Turó d’en Baldiri.

Dispositiu en marxa

Des de fa setmanes, l’Ajuntament té activat el Pla de Prevenció d’Incendis (PPI), que compta amb el suport dels voluntaris locals de l’ADF. A més de realitzar tasques de vigilància, aquest cap de setmana els seus membres han omplert l’abeurador de la Font del Vedat, han reparat les esquerdes dels abeuradors del camí del Tèrcio i han sanejat el de la Font del Senglar, a més de regar alguns plançons.