Apreta intro per cercar
93 555 12 34
Setmana cultural 2024
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Mostra literària 2024
Setmana cultural 2024
Setmana cultural 2024
Pressupostos participatius 2024
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Nou POUM 2024
Mostra literària 2024
Mostra literària 2024
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow

El president de la Generalitat visita Teià

Imprimir correu electrònic

VisitaMHP01Aquest dissabte, 15 d’octubre, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha visitat Teià. Hi ha arribat poc després de les 10h procedent del cementiri de Montjuïc, on ha participat en l’acte d’homenatge a Lluís Companys en el 82è aniversari del seu afusellament per part del règim franquista.

El president ha estat rebut per l’alcalde, Andreu Bosch, a la plaça de Missa, acompanyat per representants del govern municipal d’ERC-Compromís amb Teià i dels grups municipals de GT i PSC. Tots plegats s’han fet una fotografia a les escales de l’Ajuntament. A la sala de plens, l’alcalde ha declarat que estava “content de rebre al president del país” i Aragonès s’ha mostrat complagut d’haver vingut, ja que es tractava d’una visita “pendent de feia temps”. A continuació ha signat en el llibre d’honor i ha estat obsequiat amb una reproducció del signaculum de Vallmora, el segell de plom de l’esclau Epictet trobat en aquest jaciment arqueològic.

La dedicatòria del president diu així: “Teià reuneix l’essència de les virtuts de la comarca del Maresme, amb la Serra de Marina, la seva història mil·lenària , la cultura de la vinya i l’horta i una gran patrimoni cultural. És un gran plaer visitar el municipi de la mà de l’alcalde i amic Andreu Bosch i de la resta de membres del consistori. I per sobre de tot, poder gaudr del millor que conserva i estima aquesta vila: els teianencs i teianenques. Al vostre servei per seguir construint plegats una Catalunya justa, pròspera, lliure i per a tothom”.

VisitaMHP02Referents culturals

Després de fer un cop d’ull a les vistes del poble des del terrat de l’Ajuntament, el president ha fet un passeig pel centre urbà. L’alcalde ha explicat que “visitarem llocs centenaris i emblemàtics”. Adreçant-se al president, li ha dit: “Com que vens de Pineda de Mar, on hi ha activitat de teatre amateur, començarem per la Societat la Flor de la Palma, que té molta empenta i anomenada”. Allà han estat rebuts pel seu president, Josep Botey, i altres membres de l’entitat.

La primera parada ha estat el Fons Batllori, on el ninotaire Toni Batllori ha fet una breu visita guiada a l’estudi del seu pare, Antoni Batllori Jofre, i ha regalat al president el llibre que es va editar en motiu del seu centenari. A La Unió, Aragonès ha vist l’exposició Veròniques, de l’artista Cori Mercadé, acompanyat de la regidora de Cultura, Olga Parra.

VisitaMHP03Visita de proximitat

El recorregut pels comerços ha inclòs el Forn de llenya Mateu, on els forners Martí i Marc Mateu li han ensenyat l’obrador i el forn d’obra que dona nom a l’establiment; la Merceria Olivé, on ha conversat amb Montserrat Olivé de les empreses tèxtils –un sector que Aragonès coneix per tradició familiar–, i Can Marcual, on ha coincidint amb tres generacions de la botiga de queviures: Pepeta Corbera, l’àvia; Maria Teresa Marcual i Jordi Casals, propietaris, així com la seva germana i la neta.

Al Mercat Municipal, el president ha saludat els titulars de les quatre parades –Irene Ribes, Lina Ruano, Núria Sánchez i Albert Tomàs– i ha comprat castanyons a la peixateria.

VisitaMHP04Gent Gran

Coincidint amb la celebració local de la Setmana de la Gent Gran, Aragonès ha compartit una estona amb els membres de la Junta i una trentena de socis i sòcies del Casal de ca la Cecília. En nom de l’entitat hi ha parlat la presidenta, Maria Aguilera, que ha ofert cafès i l’Ajuntament hi ha posat coques de llardons i de forner, del Forn de llenya Mateu; de romaní, de la Pastisseria Biel, i de brioix i crema, del Forn Nou.

A les 12h, el president s’ha acomiadat de Teià i ha sortit cap al Masnou, on ha inaugurat una escultura de Lluís Companys al parc que duu el seu nom, obra de l’artista alcoià Antoni Miró.

Reportatge fotogràfic: Xavier Piqué

Agenda

web panera.jpg
Dimarts, 02 abril - 29 abril
Biblioteca de can Llaurador
en jan i l aventrua dels colors.jpg
Dissabte, 20 abril
12:00
cartellA3-setmana cultural-5abr24_page-0001.jpg
Diumenge, 21 abril
11:30
03.-2x4-21mar24.jpg
Diumenge, 21 abril
12:30
CMC La Unió
revetlla24.jpg_1218456173.jpg
Dilluns, 22 abril - 22 abril
17:00 - 20:00
Biblioteca de can Llaurador
scrabble gegant.png
Dilluns, 22 abril
17:00
Biblioteca de can Llaurador
els antecedets familars de sant jordi.jpg
Dilluns, 22 abril
17:30
web Portada_Pluja de relats_ok.jpg
Dilluns, 22 abril
19:00
Biblioteca de can Llaurador

Exposicions

Expo Renate.jpg
04 abril - 04 Mai
CARTELL GERARD ROSES.JPG
08 Març - 28 abril

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Certificat Digital IdCat

Et tramitem l'alta i renovació del certificat digital IdCat

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat