Imprimir aquesta pàgina

Teià s’omple d’activitats de Nadal i Reis

12 Desembre 2022 ~

SibillaEl passat 4 de desembre, l’església de Sant Martí va acollir el primer acte de celebració del Nadal a Teià. L’Associació Unesco del Masnou hi va organitzar un concert amb dues parts: una primera en què la soprano Glòria Lorente i la violoncel·lista Clara Manjón van interpretar el Cant de la Sibil·la, i una segona meitat en què el Cor Vora Mar, de l’Orfeó Badaloní, va oferir peces del Renaixement i el Romanticisme, i cançons tradicionals catalanes.

Actes a la Biblioteca

Si aneu a la Biblioteca de can Llaurador hi trobareu una parada de llibres de segona mà, els beneficis de la qual es destinaran a La Marató de TV3, que enguany se centra en les malalties cardiovasculars.

El dia 15 a les 18h, la impulsora de l’espai Racó Poètic, Primitiva López, explicarà com es va iniciar en la poesia i recitarà alguns poemes dels seus llibres i una havanera. L’endemà divendres a les 19.30h, les cinc membres del taller Les Golfes del Masnou faran un recorregut pel concepte del temps a través de l’art plàstic, el llibre d’artista, la costura i l’experimentació botànica.

Exposició i pessebre a La Unió

El mateix dia, a les 18.30h, la Comissió de Festes inaugurarà a La Unió La importància de dir-se Martí, una exposició de fotos amb un recull de tots els actes de la Festa Major de Sant Martí. Durant la vetllada es donarà a conèixer el nom dels guanyadors del concurs de fotografia i s’hi podran adquirir pedaços commemoratius de la Festa Major.

Dissabte, 17 de desembre, a les 18h, els pessebristes de Teià revelaran un dels secrets millors guardats: l’indret o població que ha inspirat el diorama d’enguany. S’hi podrà visitar els dies feiners de 17.30 a 20h (llevat del 9, 10 i 11 de gener), els caps de setmana d’11 a 14h i de 18 a 20.30h i tots els festius de 12 a 14h i de 18 a 20.30h (tret del 24 i 31 de desembre a la tarda).

Com de costum, es convocarà un concurs fotogràfic a l’entorn del pessebre, els premis del qual es lliuraran el 15 de gener a les 13h.

Música i teatre

Els dies 17 i 18 tindran lloc dos concerts de Nadal. Dissabte 17, de 10.30 a 13.30h, l’Escola de Música Cadença oferirà al carrer de Pere Noguera un recital a càrrec dels grups de llenguatges i l’alumnat d’iniciació a la música, de cant i de bateria. I diumenge a les 12.30h, la Coral Esclat farà el mateix a La Unió, sota la direcció de Txell Bascompte i l’acompanyament al piano de Bernat Antolín.

El mateix cap de setmana, la Societat la Flor de la Palma portarà a escena les dues primeres funcions d’Els Pastorets, de Josep Maria Folch i Torres: dissabte a les 20h i diumenge a les 18h. N’hi haurà un tercera, el dilluns 26 de desembre, a les 19h. Com és habitual, els organitzadors destinaran una part de la recaptació de diumenge a La Marató de TV3.

Més endavant, el 29 de desembre a les 18h, la Regidoria de Cultura ha programat al teatre de la Palma un espectacle familiar de dansa clàssica i jazz, narrat amb veu en off, que relata la llegenda del Trencanous. L’entrada val 3 euros i es pot adquirir clicant aquí

Ses Majestats d’Orient

El 2 i 3 de gener, la Comissió de Reis recollirà cartes per als Reis d’Orient. Dilluns a partir de les 17.30h a La Unió i dimarts a partir de les 11h al Parc de Vallbellida.

El 3 i 4 de gener, de 17.30 a 20h, la fàbrica de les joguines s’instal·larà al Casal de Joves. També hi trobareu els carters i carteres reials. En la mateixa franja horària, dimarts Òmnium Cultural explicarà el conte de La sopa de pedres, i dimecres els corresponsals organitzaran un taller de fanalets (preu d’inscripció, 2 euros) i convidaran tothom a xocolata amb melindros.

La jornada del 4 de gener finalitzarà amb la il·luminació de la comitiva reial. De 18 a 19h, es podrà observar a distància l’arribada del seguici reial al turó d’en Baldiri i el Sagrat Cor des de diferents indrets del poble. Finalment, el dia 5 de gener, a partir de les 18h, Melcior, Gaspar i Baltasar recorreran el passeig de la Riera en les seves carrosses, des de la plaça de l’1 d’octubre fins les escales de l’església.

Si voleu, a continuació podeu consultar el programa complet d'activitats de Nadal i Reis.