Imprimir aquesta pàgina

Maria Ruiz, premi infantil al concurs fotogràfic de la Serralada Litoral

23 Gener 2023 ~

participants concursEl passat divendres, 20 de gener, va tenir lloc a l’Ajuntament de Montornès del Vallès l’acte de lliurament dels premis als guanyadors del 14è Concurs fotogràfic del Parc de la Serralada Litoral, al voltant del tema Els petits racons del Parc.

Després de ser rebuts per la regidora de Medi Ambient, Sostenibilitat i Territori de la població, Mar García, i pel president del Consorci del Parc, Andreu Bosch, els participants a l’acte van assistir a la presentació de la col·leccio virtual d’insectes i artròpodes d’aquest espai natural, així com a una xerrada sobre les tècniques i recursos fotogràfics per acostar-se a aquest tipus d’animals, a càrrec del divulgador ambiental Toni Marí, del Centre de Documentació del Parc Salvador Grau de Vilassar de Dalt. 

A la cerimònia també hi eren l'alcalde de la Roca i vicepresident del Parc, Albert Gil; l'alcaldessa de Vilanova del Vallès, Yolanda Lorezo, ambdós membres executiva del Consorci, i la gerent del Parc, Isabel Cabrera.

Premi Maria RuizPassi de fotografies

A continuació s’hi van projectar les 87 imatges presentades a l’edició d’enguany, corresponents a un total de 31 autors.

Prèviament, el 23 de novembre, el jurat del concurs –format per membres del Consorci del Parc i de la Federació Catalana de Fotografia– es va reunir a la masia can Magarola d’Alella. Fruit d’aquella deliveració, es van concedir quatre premis: el primer, per a José Antonio Ríos Robles per la fotografia titulada Bosque encantado; el segon, per a Gonzalo Jara Giral, per Maresme tropical; el tercer, per a Maria Teresa García Arranz, per Racó arrodonit, i el premi en categoria infantil per a la teianenca Maria Ruiz Zapata per No pot ser! Es tracta d’una fotografia de denúncia de l’incivisme que suposa deixar abandonades a la muntanya les deixalles que generen les mateixes persones van a gaudir de l’entorn natural. La imatge està presa al Mirador de la Cornisa, amb vistes sobre el litoral de Barcelona, i mostra, en primer terme, un parell de bosses plenes d’embolcalls de plàstic, llaunes de begudes i burilles de cigarreta que la mateixa autora va recollir-hi. 

A aquests quatre guardons s’afegeix el premi del públic, escollit a través de Facebook, que va ser per a Rafael Planas Pérez per Ermita de Sant Mateu.

xerrada pslCalendari 2023

A més de fotografies premiades, el jurat va seleccionar altres imatges per acabar d’il·lustrar el calendari del Parc 2023. Totes elles formen part de la mostra fotogràfica itinerant que s’exposarà a les diferents biblioteques i equipaments dels municipis del Maresme i del Vallès Oriental que formen part del Parc de la Serralada Litoral.

L’acte es va cloure amb la inauguració de l’exposició i una degustació de productes de proximitat i vins de la DO Alella.