Apreta intro per cercar
93 555 12 34
XVII Caminada dels tres pobles
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Mostra literària 2024
XVII Caminada dels tres pobles
XVII Caminada dels tres pobles
Pressupostos participatius 2024
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Nou POUM 2024
Mostra literària 2024
Mostra literària 2024
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow

Els premis Mouillette d’Argent viatgen a França, l’Argentina i els Estats Units

Imprimir correu electrònic

Acte lliuramentAhir dissabte, 6 de maig, va tenir lloc als jardins de Ca l’Antiga l’acte de lliurament dels premis del Concurs Internacional de Perfumeria Mouillette d’Argent de Teià.

L’amfitriona, la galerista d’art Mariàngels Pérez Latorre, va donar la benvinguda als assistents en català, castellà, anglès i francès. A continuació, l’alcalde, Andreu Bosch, va destacar les “complicitats teixides al llarg d’aquests anys per harmonitzar tres sectors com són la flor, el perfum i l’enogastronomia” i es va acomiadar del seu darrer Maridatge dels Sentits “amb un sentiment molt marcat d’agraïment”. “És un dia molt especial que duré sempre al cor”, va dir.

En nom del Beauty Cluster, Ivan Borrego, va ressaltar la importància econòmica de la indústria de la perfumeria i es va mostrar satisfet “perquè el Concurs és de tothom i per a tothom, com ho demostra el fet que cada cop compta amb la implicació de més empreses que amb el seu patrocini contribueix a descobrir joves talents arreu del món”

assistentsDinàmica i presentació del jurat

El jurat de la sisena edició del certamen ha estat presidit pel mestre perfumista Ramon Monegal i ha comptat amb la participació des tres guanyadors de 2022 –Alexandre Vire, Francesco Vidili i María Gil–, les perfumistes Irene Gisbert i Elizabeth Vidal, l’executiu en cap Joan Mateu, la prescriptora Jessica Mignot, el sommelier César Cánovas, l’arquitecta Susanna Cots, la periodista Charo Moreno i els youtubers Andrés Croxatto i Juan López Becerril.

La responsable d’Ainea Perfums, Irene Gisbert, va explicar el funcionament i l’objectiu del Concurs, que consisteix a divulgar la cultura del perfum entre la ciutadania a través d’una nota olfactiva que és diferent en cada edició i que es pot ensumar en diverses perfumeries d’Andorra, Barcelona, Bilbao, Madrid i Saragossa. Enguany, el protagonisme ha estat per a la bergamota, com a homenatge pòstum al mestre perfumista Rossend Mateu.

Durant la cerimònia, la representant de l’empresa italiana Simone Gatto, Rovena Raymo, va descriure els principals atributs d’aquest cítric que es conrea en algunes zones de la regió de Calàbria, i va obsequiar el públic amb bombons aromatitzats.

SebastienLacoutureTrio d'asos

Un cop explicat el procés de selecció dels dotze finalistes, els organitzadors van fer públic la identitat dels guanyadors. El guardó en categoria absoluta va ser per a la composició Bergamote Torrefiee, del perfumista francès Sebastien Lacouture. L’autor va definir la seva proposta com “una fragància unisex amb base de bergamota i notes d’aranja, mandarina i cardamom picant”, i una naturalesa dual procedent de l’extracte de gra de cafè torrat, la vainilla, l’encens místic i el mesc blanc. Per potenciar-ne la frescor, també incorpora te Earl Grey amb gingebre i vetiver.

El premi al millor perfum independent va ser per a Euforia, de l’argentina Nina Lamaison. En un missatge de vídeo prèviament enregistrat, aquesta “creadora d’emocions” va compartir la seva alegria: “És un somni fet realitat. És un honor i un pas molt important per a la meva carrera”. Lamaison va dir que Euforia és el “major exponent artístic de tot el que he fet i una mostra d’empoderament amb molta personalitat i distinció”. “És una poció de valentia i d’autoconfiança que reflecteix una història de superació personal. Posseeix un acord de bergamota estructurat que genera molta energia, llampades i brillantor a qui l’olora, amb un cos floral súper delicat i un fons de molta presència”. En la seva absència, va recollir el premi la seva compatriota Sofía Cavagnaro.

MaxRossaPer la seva part, el perfum escollit pel públic a través dels punts de votació va ser per a Sole Calabrese, de Max Rossa. El perfumista nord-americà, que el 2021 ja va obtenir el premi al millor perfum independent amb Violet Saffron, va relatar que aquest cop “volia crear una expressió senzilla i alhora refinada de la bergamota”. “L’ànima esmolada, picant i pura d’aquest cítric n’és el focus principal, amb notes d’aranja blanca, llima peruana i pebre rosa per accentuar-ne els aspectes metàl·lics amargs, sucosos i aspres”. A més, “per afegir-hi intriga i profunditat”, incorpora gingebre, fusta de cedre, vetiver i Evernia Prunastri o molsa de roure [un líquen que creix sobre el tronc i les branques dels arbres caducifolis].

Acord de notes

Abans de cloure l’acte, Ramon Monegal va donar a conèixer el fil conductor de la propera edició del Concurs. “Com a president del jurat m’han donat el dret d’escollir i he triat el cuir. No és una nota, sinó un acord que és interpretat de forma diferent per cada perfumista. El cuir pot ser un perfum per si sol i un gran modificador molt complex”. Monegal va reconèixer que “és un repte i és una provocació”, i va esperonar tothom a sortir de la zona de confort i “deixar volar la imaginació per obtenir autèntiques meravelles”.

Irene Gisbert va admetre que el cuir “és difícil d’usar i combinar perquè no deixa ningú indiferent”, però “l’originalitat i la creativitat han de sortir de la llibertat de presentar-se a un concurs”. Per això es va sumar a la crida per fer que “l’art del sentit de l’olfacte doni lloc a composicions espaterrants”.

Agenda

La Colla Superlectora.png
Dimarts, 02 abril
17:00
Biblioteca de can Llaurador
les-causes-invisibles (1).jpeg
Dimecres, 03 abril
19:15
Biblioteca de can Llaurador
XBM ok  joc_de_taula.jpg
Dissabte, 06 abril - 06 abril
11:00 - 17:00
Biblioteca de can Llaurador
01.yangqin-21mar24.jpg
Diumenge, 07 abril
12:00
CMC La Unió
CLUB DU LIVRE ACCIDENT NOCTURNE.jpg
Dijous, 11 abril
19:00
Biblioteca de can Llaurador
Cartell - Caminada 3 pobles - 2024 - .png
Diumenge, 14 abril - 14 abril
08:15 - 13:00
Poliesportiu Municipal El Cim
02.-marlara-21mar24.jpg
Diumenge, 14 abril
12:00
CMC La Unió
XBM CLUB D ESCRIPTURA.jpg
Dilluns, 15 abril
18:30
Biblioteca de can Llaurador
WEB raco poetic.jpg
Dijous, 18 abril
19:00
Biblioteca de can Llaurador

Exposicions

CARTELL GERARD ROSES.JPG
08 Març - 28 abril
Expo Renate.jpg
04 abril - 04 Mai

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Certificat Digital IdCat

Et tramitem l'alta i renovació del certificat digital IdCat

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat