Apreta intro per cercar
93 555 12 34
Setmana cultural 2024
Ple municipal online
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Setmana cultural 2024
Setmana cultural 2024
Ple municipal online
Ple municipal online
Pressupostos participatius 2024
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Nou POUM 2024
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow

El 14 de setembre es posa a prova el sistema d'alertes al mòbil

Imprimir correu electrònic

Prova alertes 14 setembreProtecció Civil de la Generalitat ha programat per al 14 de setembre una prova del sistema d’alertes a telèfons mòbils a diferents comarques de Barcelona. En principi, tothom qui tingui un mòbil intel·ligent i que resideixi o es trobi de trànsit al Maresme, el Vallès Oriental, el Vallès Occidental, el Barcelonès o el Baix Llobregat rebrà aquest missatge de text: "PROVA D’ALERTA DE PROTECCIÓ CIVIL DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA. No truquis al 112, és una PROVA. En una emergència real rebries instruccions per protegir-te".

El missatge anirà acompanyat d’un soroll i una vibració que finalitzaran quan la persona el llegeixi i premi una tecla que li apareixerà en pantalla. Es tracta d’un soroll estrident diferent de la resta de sons que emet el telèfon en rebre una trucada o missatge, i que el destinatari sentirà encara que l'aparell estigui silenciat o bloquejat. El missatge no és un SMS. És un missatge per un canal diferent, específic, anomenat “difusió per cel·les”  o cell broadcast. Aquest tipus de missatges es mantenen en pantalla fins que es prem el botó “acceptar”. Per tant, si no heu sentit el missatge, el podreu veure més tard perquè queda a la pantalla. Un cop tancat el missatge, ja no es torna a mostrar. 

El text es rebrà en català i castellà o bé en anglès, segons quina sigui la configuració del terminal. En el cas del Maresme, el Vallès Oriental, Sant Adrià de Besòs, Badalona i Santa Coloma de Gramenet, l’enviament de l’alerta s’ha planificat per a les 10 hores.

Tipus de mòbils

Els mòbils que tenen activada per defecte la recepció de missatges d’avís d’emergència són els Android amb versió de software 11 o superior i els iOs amb versió de software 15.6 o superior.

És possible que els mòbils amb versions de software més antigues rebin el missatge amb la capçalera “Alerta Presidencial”, seguida del text de l’alerta.

La Generalitat ha elaborat una guia amb els passos per activar els avisos d'emergència en mòbils de diferents marques. Podeu accedir al manual clicant aquí.

Seguretat viària

En cas que estigueu conduint quan rebeu l’avís, mantingueu la calma i no feu res que posi en perill la seguretat viària. Eviteu les frenades i els canvis sobtats de carril. 

Exigència europea

El sistema d’alertes de Protecció Civil es va posar en funcionament el passat mes de febrer, en compliment de la Directiva 2018/1972 del Parlament Europeu i del Consell, que obliga els estats membres de la Unió a disposar de sistemes d’alerta per a situacions d'emergència greu basats en l'enviament de missatges als telèfons mòbils de la població afectada.

És una eina pensada per comunicar a la ciutadania les instruccions que hauria de seguir de forma immediata per protegir-se quan es trobi a la zona afectada per una emergència, catàstrofe o accident greu. L’eina ja s’ha aplicat en situacions reals, i al llarg d'aquests mesos s’han realitzat diverses proves d'alertes al mòbil a les comarques de Lleida, Girona i Tarragona.

Horari i avaluació

Després del Maresme, el Barcelonès Nord i el Vallès Oriental, serà el torn de la ciutat de Barcelona (a les 11h), el Vallès Occidental (a les 12h) i el Baix Llobregat i l’Hospitalet de Llobregat (a les 13h).

Les alertes tenen un període o temps de vigència definit. Mentre duri aquest temps, qualsevol persona que entri dins la zona d’enviament d’alerta rebrà el missatge al seu telèfon mòbil.  Si en el moment d’enviar-se l’alerta no teniu cobertura, rebreu el missatge més tard sempre que es mantingui el període de vigència de l’alerta. 

La prova de Protecció Civil inclou una enquesta en què l’usuari del mòbil pot informar si ha rebut correctament el missatge, ja que el sistema no registra cap dada personal ni de cap altra tipus relacionada amb el telèfon mòbil o la persona propietària. Aquesta informació és anònima i permet millorar el funcionament del sistema. 

Agenda

web panera.jpg
Dimarts, 02 abril - 29 abril
Biblioteca de can Llaurador
11. Francés.png
Dimarts, 16 abril - 16 abril
09:30 - 11:00
Masia Can Llaurador
12. Inglés.png
Dimarts, 16 abril - 16 abril
17:30 - 19:00
Masia Can Llaurador
10. Banda Municipal de Teià.png
Dimarts, 16 abril - 16 abril
20:45 - 22:30
04. Cerveces.png
Dimecres, 17 abril
19:00
ple._5e2ee3384b08b4.32244205.jpeg
Dimecres, 17 abril
19:30
12. Inglés.png
Dijous, 18 abril - 18 abril
09:30 - 11:00
WEB raco poetic.jpg
Dijous, 18 abril
19:00
Biblioteca de can Llaurador
12. Inglés.png
Dijous, 18 abril - 18 abril
19:00 - 20:30

Exposicions

Expo Renate.jpg
04 abril - 04 Mai
CARTELL GERARD ROSES.JPG
08 Març - 28 abril

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Certificat Digital IdCat

Et tramitem l'alta i renovació del certificat digital IdCat

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat