Apreta intro per cercar
93 555 12 34
Setmana cultural 2024
Ple municipal online
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Setmana cultural 2024
Setmana cultural 2024
Ple municipal online
Ple municipal online
Pressupostos participatius 2024
Pressupostos participatius 2024
Nou POUM 2024
Nou POUM 2024
previous arrow
previous arrow
next arrow
next arrow

L’Ajuntament reconeix les actuacions meritòries de la Policia Local

Imprimir correu electrònic

Diplomes Policia LocalAhir dijous, 14 de desembre, es va celebrar a la sala de plens de l’Ajuntament un acte de caràcter intern de reconeixement a la Policia Local per l’acompliment de certes “actuacions meritòries amb rellevància pública” que, en ocasions, han suposat un esforç supletori a la tasca professional dels agents.

El reglament de la Policia Local de Teià preveu l’atorgament de diplomes de felicitació per “premiar els serveis distingits en actes d’eficàcia, disciplina, instrucció i zel en el desenvolupament de les seves funcions”.

D’acord amb la proposta aprovada per la Junta de Govern Local, l’alcaldessa Gemma Rosell, la regidora de Seguretat Ciutadana, Èrica Busto, i la cap de la Policia, Rebeca Lalinde, van lliurar en mà un total de 37 diplomes amb els quals es distingeixen una dotzena d’actes de servei realitzats per onze agents del cos, així com la tasca de suport prestada a la prefectura per part de dos dels seus integrants. A més, l’Ajuntament va destacar la col·laboració de tres membres d’altres cossos de seguretat.

Diplomes Policia Local 02Detall de les actuacions

Els diplomes fan referència a intervencions recents i d’altres de més antigues que es remunten a l’any 2021 i, tal com recull la Llei de policies locals, aquests reconeixements constaran a partir d’ara en l’expedient personal de cada funcionari i podran ser valorades com a mèrit en els concursos de provisió de llocs de treball.

- 12 d’abril de 2021: A les 02.30h, la policia va rebre avís que un individu regirava l’interior d’un automòbil i va procedir-ne a la detenció, tot i oferir resistència activa. L’actuació va posar fi a una onada de robatoris i danys a diversos vehicles que va afectar el poble durant dues setmanes.

- 30 d’octubre de 2021: A les 11:30h es va rebre trucada dels bombers informant que una rierada s’havia endut una persona. Gràcies al coneixement de l’entorn, els agents van localitzar la víctima, agafada a unes canyes, i es van mantenir al lloc fins a la conclusió del rescat.

- 22 de juny de 2022: A quarts de cinc de la matinada, la patrulla va detectar diversos vehicles aturats enmig d’un camí i va sol·licitar suport policial en observar que una de les tanques de les finques agrícoles es troba forçada. Un cop fetes les comprovacions pertinents, agents dels Mossos d’Esquadra i de les policies locals del Masnou i Teià van detenir onze persones que es disposaven a robar una collita de cànem que havien tallat i preparat per endur-se.

- 8 de juliol de 2022: Després de rebre un avís per forta olor a gasolina, la policia va contactar amb el propietari d’un garatge i va fer les indagacions oportunes fins a esbrinar que els llogaters havien desmuntat un cotxe per ocultar-hi gran quantitat de paquets i farcells d’haixix. Juntament amb Mossos d’Esquadra, es van detenir dues persones per un delicte contra la salut pública i es van intervenir un total de 107 quilos d’haixix, amb un valor al mercat il·lícit de 686.106 euros.

- Setembre de 2022: Arran de la jubilació del caporal, dos agents van respondre a la crida per treballar en torns de matí i tarda per ajudar a les feines administratives i de gestió tant de prefectura com de sala i d’atenció a la ciutadania. En l’actualitat, continuen desenvolupant aquesta tasca “amb professionalitat i dedicació”, contribuint a millorar la productivitat de l’organització.

- 16 d’octubre de 2022: La patrulla es va personar a un edifici per l’actitud agressiva d’un individu que empunyava un ganivet de grans dimensions i proferia amenaces de mort. Els agents van sol·licitar reforços a la Policia Local de Premià de Dalt per oferir vigilància i seguretat als veïns. Aquesta persona va ser denunciada per un delicte d’atemptat contra els agents de l’autoritat i dies després va rebre l’ordre de llançament de l’habitatge que ocupava de forma irregular, gràcies, en part, als informes d’inseguretat ciutadana que es van cursar.

- 3 de febrer de 2023: En un control preventiu diürn, la patrulla va aturar i identificar dues persones que van ser denunciades per una infracció de trànsit. Arran de l’olor de marihuana que desprenia el vehicle, els agents van posar el cas en coneixement dels Mossos d’Esquadra, que van desmantellar una plantació de 1.630 plantes en una casa llogada de Teià i i van detenir dues persones per tràfic de drogues i defraudació de fluid elèctric.

- Abril de 2023: La policia va efectuar comprovacions i vigilàncies discretes sobre un domicili que desprenia olor a marihuana i diversos vehicles. Després de traslladar-los la informació recopilada, els Mossos d’Esquadra van culminar l’operació el 29 de maig amb el decomís de 986 plantes de marihuana a Teià, 673 més al Masnou i la detenció de dues persones.

- 24 de maig de 2023: Una trucada va alertar a les 23.45h que una persona demanava auxili pel carrer mentre era empaitada per un vehicle i dos individus. Els agents van localitzar la víctima dins d’un portal. Un va iniciar l’assistència sanitària immediata, mentre l’altre va oferir protecció i va sol·licitar reforços. Gràcies a la ràpida actuació i a l’aplicació dels coneixements de primera intervenció es va aturar l’hemorràgia fins a l’arribada dels serveis sanitaris. Amb la informació obtinguda del ferit i juntament amb Mossos d’Esquadra van localitzar i detenir tres persones com a presumptes autores d’un delicte de lesions.

- 17 de juliol de 2023: A requeriment d’un testimoni, la patrulla va identificar dos joves que havien saltat al camp municipal de futbol. Fetes les comprovacions pertinents, van ser lliurats als Mossos d’Esquadra com a presumptes autors del furt de la motocicleta que feien servir.

- 27 de juliol de 2023: A les 10.45h es va atendre una queixa telefònica per l’actitud d’un usuari de la piscina municipal. Fetes diverses comprovacions, els agents van detenir aquesta persona, ja que tenia un total de deu requeriments judicials i tres ordres d’ingrés a presó.

- 7 de desembre de 2023: A les 14.15h, la patrulla va veure com sis adolescents estacionaven i baixaven de tres motocicletes al parc de can Llaurador, fent moviments evasius. Tot i fugir corrents, els agents van interceptar dos dels joves i van comprovar que les motos eren robades. Gràcies al suport dels Mossos d’Esquadra es va localitzar i detenir tota la colla, que va ser posada a disposició de la Fiscalia de Menors.

Intervencions col·lectives

L’Ajuntament ha distingit una actuació col·lectiva que formava part d’un operatiu prèviament planificat. L’11 de novembre, coincidint amb el concert de la Nit Jove de Festa Major al parc de can Godó. La Policia Local va dissenyar un dispositiu preventiu format per set agents i la seva cap, en coordinació amb els Mossos, davant les sospites que hi acudiria un grup de persones que es dediquen a cometre petits furts i a alterar l’ordre públic en aquest tipus de celebracions. Efectivament, a la una de la matinada se’n va detectar la presència: molestaven la gent, desplaçaven tanques, obstaculitzaven el trànsit i consumien substàncies estupefaents. A les 2.30h els vuit agents van actuar “de manera ràpida, coordinada i contundent” per dissoldre un conat de baralla que va acabar amb dues denúncies per desordres públics.

Col·laboració amb altres cossos

El lliurament de diplomes també va servir per agrair la col·laboració d’altres cossos de seguretat, a través de tres exemples concrets “d’ajut incondicional i altruista”: un, del sergent cap dels Mossos d’Esquadra de l’OAC de l’Àrea Bàsica Policial de Premià de Mar pel suport a la redacció de documents policials i la instrucció d’atestats amb plena seguretat jurídica; dos, de l’inspector cap de torn operatiu de la Regió Metropolitana dels Mossos per l’assessorament sobre l’ús proporcional de la força, i tres, d’un membre de la Guàrdia Civil per les explicacions sobre la normativa de tinença i ús d’armes.

Record Josep VillagrasaRecord a Josep Villagrasa

Inicialment, la cerimònia de lliurament de diplomes havia de tenir lloc en el marc del Dia de la Policia Local, però finalment es va desplaçar a aquesta data per raons operatives.

Tal com es va anunciar l’any passat, l’Ajuntament va instaurar a aquests efectes el 3 de novembre com a data institucional en record i homenatge a l’agent Josep Villagrasa Creus i als valors humans que encarnava. Aquell dia, familiars i companys seus van fer una passejada junts fins al Sagrat Cor i posteriorment van portar un ram de flors al cementiri en record de qui va formar part de la plantilla policial des de 1998 i l’any 2017 va ser distingit amb el premi al Teianenc de l’Any.

Agenda

web panera.jpg
Dimarts, 02 abril - 29 abril
Biblioteca de can Llaurador
11. Francés.png
Dimarts, 16 abril - 16 abril
09:30 - 11:00
Masia Can Llaurador
12. Inglés.png
Dimarts, 16 abril - 16 abril
17:30 - 19:00
Masia Can Llaurador
10. Banda Municipal de Teià.png
Dimarts, 16 abril - 16 abril
20:45 - 22:30
04. Cerveces.png
Dimecres, 17 abril
19:00
ple._5e2ee3384b08b4.32244205.jpeg
Dimecres, 17 abril
19:30
12. Inglés.png
Dijous, 18 abril - 18 abril
09:30 - 11:00
WEB raco poetic.jpg
Dijous, 18 abril
19:00
Biblioteca de can Llaurador
12. Inglés.png
Dijous, 18 abril - 18 abril
19:00 - 20:30

Exposicions

Expo Renate.jpg
04 abril - 04 Mai
CARTELL GERARD ROSES.JPG
08 Març - 28 abril

Serveis

La Deixalleria

La deixalleria Mancomunada Teià, Alella, el Masnou

Recollida de mobles

Servei de recollida de mobles i trastos vells

Certificat Digital IdCat

Et tramitem l'alta i renovació del certificat digital IdCat

OMIC

Oficina Municipal d'informació al Consumidor

Renovació del DNI

Servei de renovació del DNI a Teià

Benvinguda Nadons

Obsequi als nadons nascuts aquest any

Taxi a demanda

Nou servei de Taxi a demanda

Què pots fer?

Infoesports

Programa i horaris de les activitats esportives del Poliesportiu el Cim

Activitats a la Unió i Masia can Llaurador

Cursos i Activitats culturals a la Unió i Masia de can Llaurador

Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora

Jaciment arqueològic d’època romana situat a Teià i gestionat per la Mancomunitat de Serveis d’Alella, El Masnou i Teià

Teià, camins de goig

Recorreguts memorables per Teià. Descarrega't aquest tríptic per conèixer els millors racons de la vila

AMI
Massarosa
Enoturisme d'Alella
Parc serralada litoral
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat