Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Dotze ferits lleus en esfondrar-se part de la grada durant un partit de futbol sala

Imprimir correu electrònic
Grada02Anit es va esfondrar part de la grada de la pista exterior de l'AE Teià on es disputa el 8è torneig de futbol sala d'estiu mentre es jugava el segon partit de semifinals. La part afectada ocupa una àrea d'uns 8 metres quadrats situada en la graderia lateral de migjorn, que hauria cedit per un col·lapse de l'estructura de suport. Des de primera hora del matí, els serveis tècnics municipals estan realitzant una inspecció per determinar-ne les causes i establir les mesures correctores adients. Mentrestant, la instal·lació romandrà clausurada per motius de seguretat.

Atesa la diferència de cota amb el ferm, l'incident va provocar un esvoranc d'un metre i mig de fondària i ferides a dotze persones, tres de les quals van ser traslladades a l'hospital Germans Trias i Pujol de Badalona i tres més hi van anar pels seus propis mitjans, on han passat algunes hores en observació abans de ser donades d'alta. Un dels accidentats té una costella fracturada i un altre una forta contusió al menisc. La resta van resultar ferits lleus.

Fins al lloc dels fets es van desplaçar efectius de la Policia Local, tres ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques, dues unitats de Bombers i tres més de Mossos d'Esquadra. També s'hi van atansar l'alcalde, Andreu Bosch, i diversos regidors de tots els grups municipals per interessar-se per l'estat dels ferits.

Anàlisi de les causes
A primer cop d'ull, els tècnics municipals atribueixen l'accident a un col·lapse estructural del forjat, ja que les bigues de ciment que el sostenen podrien haver patit un procés de carbonatació a causa de la humitat. Aquest fenomen fa que el formigó perdi l'alcalinitat que manté protegida l'armadura i li dóna consistència. Per tal de precisar exactament la patologia, en aquests moments s'han pres diverses mostres del material i s'han enviat a analitzar.

Continuïtat del campionat
La pista exterior de l'AE Teià de davant de La Palma és l'escenari que tradicionalment acull el campionat d'estiu de futbol sala. Davant el tancament cautelar de la instal·lació, l'Ajuntament ha proposat com a alternativa el Poliesportiu Municipal a l'entitat organitzadora del torneig, Llubakus de Teià, que n'ha acceptat l'oferiment.
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat