caenfrdeites

Teià lluita contra les violències masclistes

Imprimir correu electrònic
25N002Un any més, l’Ajuntament de Teià se suma a les reivindicacions del moviment feminista a l’entorn de la celebració del 25 de novembre com a dia internacional contra les violències masclistes.

Demà dissabte a les 17.30h, l’associació col·lectiva Matriu oferirà al parc de can Godó u espectacle teatral titulat ‘La fira de l’amor’ per alertar de les coartades per justificar la violència de gènere a través dels mites de l’amor romàntic.

Diumenge, dia 24, a les 12 del migdia, les representants de Dones 21 llegiran a la plaça de Catalunya el manifest que ha redactat aquest col·lectiu local contra la violència envers les dones. A continuació es farà una acció de sensibilització i denúncia, que consistirà a escriure amb color vermell sobre unes samarretes blanques el nom de totes les dones assassinades al llarg de l’any. En acabat, les samarretes es deixaran penjades per generar consciència.

Finalment, el dilluns 25 de novembre, també a les 12h, l’Ajuntament aturarà uns minuts la seva activitat i la regidora d’Igualtat i Cicles de Vida, Èrica Busto, donarà lectura a una proclama institucional.

punt lilaPunt lila a la Festa Major

Enguany ha estat la primera vegada que s’ha instal·lat un punt lila a la Festa Major. Es tracta d’una aposta de la regidoria d’Igualtat, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

El 5 de novembre va tenir lloc a l’Espai can Llaurador una sessió de formació de gènere per a totes les persones voluntàries que col·laboren en l’organització de la Festa Major.

Posteriorment, els dies 8, 9 i 16 es va instal·lar una carpa informativa al costat de l’envelat, coincidint amb el concert de la Festa Major i les activitats nocturnes adreçades als joves (Nit jove i Petem la nit). La presència del punt lila de 23h a 5.30h va fer que moltes persones s'hi atansessin i col·laboressin a respondre un qüestionari i a marcar sobre un plànol de Teià les zones on no se senten segures.

El punt informatiu va ser atès per dues professionals del col·lectiu Indrets, en col·laboració amb el Projecte Ella, que properament faran arribar a l’Ajuntament un informe de conclusions amb totes les respostes recollides.

Al llarg de les tres nit no es registrar cap incidència i no va haver cap persona que demanés ajut al punt lila. La regidora Èrica Busto se’n congratula i anuncia que “l’Ajuntament seguirà apostant per unes festes lliures d'agressions i anirà realitzant activitats per tal de sensibilitzar sobre la violència masclista i el treball de noves masculinitats”.
Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites