caenfrdeites

Un centenar de voluntaris recull 800 quilos de residus al medi natural

Imprimir correu electrònic

CleanUp21Aquest matí ha tingut lloc la primera edició de la jornada Let’s clean up Europe celebrada a Teià. La iniciativa, emmarcada en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, ha estat impulsada per la Regidoria de Medi Ambient i ha comptat amb la col·laboració de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF), el Club Excursionista Teià (CET), l’Agrupament Escolta Mintaka i una nombrós grup de veïns i veïnes de totes les edats. En total, prop d’un centenar de persones que tenen en comú el respecte i l’amor per la natura.

CleanUp05Repte assolit

A les 10h, els participants s’han aplegat a l’aparcament de can Llaurador, on hi havia instal·lades un seguit de carpes per validar la inscripció i aconseguir un dels reptes del projecte Mou-te pel zero!. A continuació s’han repartit guants i sacs de ràfia per recollir la brossa, i el grup s’ha dividit en dos: una part ha netejat el tram mig de la Riera de Teià, a l'entorn del pont de l'autopista, i una altra part s’ha enfilat a la muntanya.

Un total de tres vehicles, un camió de Serveis Municipals i dos quatre per quatre de l’ADF equipats amb remolc, s’han encarregat de carregar i transportar els residus fins a les instal·lacions de la deixalleria. A la bàscula, el pes net de les escombraries ha assolit els 800 quilos, però el tret més destacat ha estat el gran volum que ocupaven, ja que la majoria corresponia a deixalles de plàstic.

CleanUp14Mascotes i consciència ambiental

Molts dels voluntaris han vingut acompanyats de les seves mascotes, que d’aquesta manera han pogut relacionar-se entre elles i trescar per la muntanya. Ahir dissabte, membres de l’associació Consciència Animal també van protagonitzar una activitat de neteja a l’entorn del camí de la Cornisa que va comptar amb la participació de nombrosos infants i animals de companyia.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites