Apreta intro per cercar
93 555 12 34

L’Ajuntament lamenta la mort de mossèn Joan Déu, Tei de Plata 2008

Imprimir correu electrònic

Joan DéuEl portaveu de JxCat, Francesc Ribas, va informar ahir al ple de l’Ajuntament de la defunció, el passat 20 de juliol, de mossèn Joan Déu i Martí a l’edat de 92 anys. En conèixer la notícia, la resta de membres de la corporació van expressar el seu condol i van lloar la seva trajectòria al capdavant de la parròquia de Teià entre 1971 i 1989.

La fotografia que il·lustra aquesta necrològica és una gentilesa de Joan Botey. A la imatge apareix mossèn Joan Déu en primer terme, acompanyat de Josep Duran, al mig, i de Pere Rosell.

Tei de Plata 2008

El 2008, Joan Déu va ser distingit amb el Tei de Plata, el màxim guardó honorífic que atorga el municipi, “pel seu compromís personal en la reconstrucció de l’església de Sant Martí i en l’impuls a les iniciatives del joves del poble en un moment transcendental de la vida social, cultural i política”, en referència als darrers anys de la dictadura i l’arribada de la democràcia.

En aquells temps, Joan Déu va promoure el Moviment Cultural del Jovent de Teià (MCJT), el butlletí Quelcom i el Músicpist, un col·lectiu de joves que organitzaven una discoteca al Casal parroquial. També va acollir i potenciar entitats i esdeveniments que, encara ara, continuen ben actius, com l’Esplai Itaca, les corals Picarol i Esclat, la Setmana Cultural a l’entorn de la diada de Sant Jordi o la Festa Major.

Fill de Torrelles

Mossèn Joan Déu va néixer a Torrelles de Llobregat, el 1928. El 1955 fou ordenat sacerdot i nomenat coadjutor de la parròquia de Sant Feliu d’Alella. El 1971 va ser nomenat rector de Teià. El 1989 es va ocupar de la parròquia de Sant Esteve Sesrovires fins a la seva jubilació canònica, el de juliol de 2005. Des d’aleshores havia estat col·laborador de la parròquia de Sant Martí, al seu poble natal.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat