Apreta intro per cercar
93 555 12 34
  • Inici
  • Notícies
  • DESTACATS
  • Teià prohibeix l’accés al medi natural i fa una crida a la ciutadania a evitar les conductes de risc

Teià prohibeix l’accés al medi natural i fa una crida a la ciutadania a evitar les conductes de risc

Imprimir correu electrònic

Pla Alfa 11 agostCom ja va fer setmanes enrere coincidint amb episodis d’altes temperatures, l’Ajuntament de Teià dictarà demà dimecres un ban de l’Alcaldia en què prohibirà l’accés a la muntanya i a les pistes forestals que hi accedeixen a totes les persones que no resideixin en l’àmbit del Parc de la Serralada Litoral. La mesura entrarà en vigor des de demà a les 12h i fins al final de l’onada de calor, que s’estima que no remetrà fins dilluns vinent, dia 16.

Durant aquests dies, es prega a la població en general que eviti sortir a la muntanya i circular pels camins i pistes forestals, tant si és a peu, en bicicleta o en vehicle a motor. Aquesta limitació té com a objectiu reduir al màxim el risc que es pugui produir un incendi com a conseqüència de l’activitat humana al bosc, com evitar el perill per a la integritat física de les persones si s’hi troben envoltades pel foc.

Com Teià, és previst que la resta de municipis del Maresme i del Vallès Oriental adoptin restriccions similars.

Recomanació dels Agents Rurals

L’Ajuntament adopta aquesta decisió després de l’anunci fet per Protecció Civil i el Servei Meteoròlogic de Catalunya de l’arribada d’una onada de calor agreujada pels vents que arriben de la Mediterrània oriental i que portaran una quantitat important de cendra en suspensió a causa dels importants incendis que estan afectant Sicília, Grècia i Turquia.

Organismes con la Xarxa de Parcs de Diputació, a la qual pertany el Parc de la Serralada Litoral, i el mateix cos d’Agents Rurals s’han posat en contacte amb els ajuntaments perquè recomanin als seus veïns i veïnes la màxima prudència.

Segons la Generalitat, el país s’enfrontarà aquests dies a la situació de risc al medi natural més perillosa dels darrers 18 anys. El pic més fort l'esperem per dijous i divendres, quan s’esperen altes temperatures que poder superar els 40 graus i una baixada de les humitats relatives, amb poca recuperació nocturna.

L’Ajuntament recorda que està totalment prohibit fer foc en zones forestals i el seu entorn, i demana que s’evitin totes les activitats que puguin suposar el mínim risc al medi natural. En aquest sentit, fa una crida a no fer servir serres radials, bufadors, desbrossadores i altres eines assimilables en un radi de 500 metres del bosc, ja que el 90% dels incendis són conseqüència de l’activitat humana, ja sigui per imprudències o per accidents.

onada de calorRisc molt alt

Des d’aquesta mitjanit, Teià es trobarà inclòs en la llista de 279 municipis catalans que es troben en el nivell 3 del Pla Alfa. Aquesta classificació considera “molt alt” el risc d’incendi. En paral·lel, Proteccio Civil manté en alerta el pla PROCICAT per onada de calor i en prealerta el pla INFOCAT pel risc d’incendi.

Si veieu foc o una columna de fum, truqueu immediatament al 112.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat