Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Els Corresponsals del Casal de Joves visiten Disneyland París

Imprimir correu electrònic

Disneyland01Aquesta setmana, els nois i noies que fan de Corresponsals del Casal de Joves de Teià als instituts Turó d’en Baldiri i Maremar han pogut, finalment, fer el viatge de fi de curs que tenien ajornat des del 2020. Inicialment, el grup volia anar al parc d’atraccions d’Efteling, prop d’Amsterdam, però la pandèmia ho va impedir. Com a alternativa, el setembre de l’any passat es va plantejar l’opció d’anar a Port Aventura, però la situació sanitària a Catalunya va obligar a deixar-ho per a més endavant. A principis de 2021, Port Aventura seguia sent l’opció més pausible, però l’adopció del passaport Covid, l’avanç de la campanya de vacunació i la seva extensió a la franja dels adolescents per sota dels 15 anys va donar als joves la possibilitat de viatjar a París, de manera que el mes de juny van decidir que canviarien la seva destinació.

Així les coses, el passat dilluns, dia 6, una colla de 36 nois i noies d’entre 14 i 18 anys van sortir en autocar des de Teià fins a l’aeroport del Prat. Allí van agafar un vol fins a la capital francesa. El grup anava acompanyat de cinc monitors, entre els quals hi havia la regidora de Cicles de Vida, Èrica Busto, i els dinamitzadors de l’àrea de Joventut, Marc Panal i Carles Ferrés.

DisneylandQuatre dies per recordar

La visita a Montmartre del primer dia es va suspendre per problemes amb la consigna de les maletes i, en el seu lloc, els joves van anar directament a l’hotel, on van sopar i es van banyar a la piscina. Dimarts i dimecres van gaudir a fons de Disneyland, mentre que dijous van destinar el matí a caminar per la ciutat i visitar la catedral de Notre-Dame, el jardí de Luxemburg, la torre Eiffel i l’Arc de Triomf abans de dinar i de tornar en transport públic a l’aeroport.

La regidora de Cicles de Vida assegura que “ha estat un viatge molt enriquidor i ple d’anècdotes. Els nanos s’ho han passat pipa i han tingut un comportament modèlic”. El dinamitzador de Joventut Marc Panal hi coincideix plenament: “Són uns joves espectaculars que s’han portat meravellosament bé”.

Panal explica que “és un viatge que treballen durant tot l’any per poder-lo pagar, per poder-lo fer i per poder-lo gaudir”. Els joves l’han autofinançat mitjançant l’organització de diverses activitats, com ara les col·laboracions amb el Casal de la Gent Gran, la festa dels Corresponsals, la commemoració del 8-M, la celebració de la castanyada i el túnel del terror, o el muntatge de la Fàbrica de Joguines per Nadal.

Nou curs

A partir del 15 de setembre torna a obrir el Casal de Joves i es rellançarà el projecte de Corresponsals per al curs 2021-2022 en què poden participar tots els joves de Teià o que hi cursin estudis des de 1r d’ESO.

Protocol Covid

L’experiència ha observat escrupulosament les mesures sanitàries. Abans de la partença, els membres del grup que ja tenien la pauta completa de vacunació van realitzar 23 autotests –incloent-hi els monitors– amb l'ajut d’alguns pares i mares com Jordi Almirall, Eva Gavilán, Olga Parra i Adriana Vélez. La resta de la colla, que encara no tenia les dues vacunes o bé feia menys de 7 dies de la segona punxada, es va testar el mateix dilluns a les 8h a la Farmàcia de Teià, gràcies la “súpercol·laboració” de la seva titular, Cristina Muñoz.

Abans de tornar a Catalunya, els joves que no tenien la pauta completa o que feia menys de 14 dies de l’última injecció, van passar un test el dia 8 a Eurodisney. En tots els casos, el resultat va ser sempre negatiu.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat