Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Organitzen un taller de cuina d’aprofitament amb producte de mercat

Imprimir correu electrònic

Imatge xarxes Cuina de MercatLes regidories de Medi Ambient i de Promoció Econòmica organitzen conjuntament una demostració de cuina d’aprofitament amb productes de proximitat procedents del Mercat Municipal.

L’activitat s’inscriu dins de la campanya Mou-te pel zero! i té com a objectiu reduir l’impacte econòmic i ambiental dels nostres hàbits de compra i alimentació.

El showcooking anirà a càrrec de la Fundació Espigoladors, especialitzada a combatre el malbaratament alimentari.

Durant una hora, es cuinaran tres plats de cuina d’aprofitament relacionats amb els productes presents al Mercat de Teià: fruita, verdura, carn, aviram, ou i peix fresc. En acabat, les persones assistents rebran una còpia amb les receptes elaborades.

Consum responsable

Els objectius d’aquesta activitat són:

• Facilitar consells per decidir on comprem, què comprem i quant comprem.
• Donar pautes per aprendre a endreçar els aliments quan arribem a casa i com gestionar-los per aprofitar-los al màxim.
• Proposar idees per treure el màxim partit dels aliments aprofitant-ne també les parts menys apreciades.
• Donar una sortida gastronòmicament interessant a les restes d’altres àpats.
• Aprendre a triar els aliments pel seu valor nutritiu i gastronòmic i no per criteris estètics.
• Fomentar el consum de productes locals de temporada i adquirits al comerç local.

La sessió és gratuïta i tindrà lloc el dissabte 26 d’octubre a les 11h a la plaça de la Cooperativa. Les places són limitades i els participants tindran una cadira assignada per observar les mesures anti-Covid. Si hi esteu interessats, podeu reservar lloc escrivint un correu a l’adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé trucant al telèfon 666 40 77 36.

Projecte social

La Fundació Espigoladors és una entitat sense ànim de lucre que treballa per l'aprofitament alimentari d'una manera transformadora, inclusiva i sostenible. El nom del projecte fa referència a la recollida que els seus voluntaris duen a terme, en conveni amb productors locals, de fruites i verdures que són descartades del circuit comercial a causa dels excedents de producció, d’un descens de les vendes o per raons estètiques. A continuació, tots els aliments recol·lectats es distribueixen entre entitats socials i punts gratuïts d’aliments que treballen per garantir l’accés a una alimentació saludable a col·lectius en situació de vulnerabilitat.

A més, la fundació elabora conserves vegetals 100% naturals i artesanals a partir d’excedents alimentaris. L’obrador, situat al barri de San Cosme del Prat de Llobregat, genera oportunitats laborals que permeten la contractació de persones en perill d’exclusió social.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat