caenfrdeites

La Policia Local ofereix educació viària a l’Escola El Cim

Imprimir correu electrònic

SCT09Ahir i avui, formadors del Servei Català del Trànsit i de la Policia Local han realitzat tres sessions d’educació viària a l’Escola el Cim. Els alumnes de sisè s’han posat el casc i han pujat a les bicicletes per aprendre i practicar en un circuit muntat a la pista esportiva del centre educatiu. Després, els nois i noies han valorat la seva experiència en un taller complementari.

Amb aquestes pràctiques, els estudiants aprenen a detectar quines són les conductes de risc que es poden trobar a la via pública, alhora que reflexionen sobre els diferents rols i les diverses situacions de mobilitat que existeixen als carrers del municipi.

Educador policial

L’activitat que s’ha fet a l’Escola El Cim s’afegeix a les xerrades sobre Mobilitat Segura que es van realitzar el 28 de març i l’1 d’abril a l’Institut Turó d’en Baldiri.

Aquesta oferta formativa als centres educatius que duu a terme la Policia Local forma part de les recomanacions del Pla Local de Seguretat Viària. El novembre de 2021, un cop passades les dificultats de la pandèmia, un agent del cos va realitzar el curs d’educació viària a l’Escola de Policia de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya. L’objectiu del curs és adquirir els recursos tècnics i pedagògics necessaris per a la formació d’infants i joves, així com d’altres col·lectius, en matèria de mobilitat segura.

Casal de la Gent Gran i Casal de Joves

Més endavant, la Policia Local té la intenció d’ampliar l’abast del projecte a altres tipus de públic, com el Casal de Joves, el Casal de la Gent Gran i qualsevol altre col·lectiu que hi estigui interessat.
Per als responsables policials del municipi, “la gent gran és un col·lectiu vulnerable al carrer i algun dels nostres avis ja no es veu prou hàbil per conduir. Compartir les seves experiències amb els formadors de Mobilitat Segura els ajudarà a prendre consciència i a conèixer com els afecten els canvis de la nova llei de Trànsit”.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites