caenfrdeites

Relleu a Promoció Econòmica i Serveis Socials per motius personals

Imprimir correu electrònic

Raül MínguezAhir dijous es va celebrar el ple municipal ordinari corresponent al mes de maig. La sessió va començar amb una declaració de l’alcalde, Andreu Bosch, en què excusava l’absència del regidor Raül Mínguez “per raons de salut” i li desitjava “una ràpida recuperació”.

A continuació, el mateix alcalde va posar en coneixement del plenari “la renúncia a l’acta del titular de les àrees de Promoció Econòmica, Ocupació i Serveis Socials amb caràcter d’urgència per motius personals i de salut”. Bosch va lamentar que, “de vegades, la vida porta eventualitats d’aquesta naturalesa” i va voler agrair “al company Raül tota la feina feta des de la discreció, la constància i el rigor”.

Dos anys intensos

Raül Mínguez ocupava el novè lloc en la llista electoral d’ERC-Compromís amb Teià i va prendre possessió de l’acta de regidor el juliol de 2020, en substitució de Mercè Alòs.

En l’àmbit de Serveis Socials, l’alcalde va destacar “la prestació d’ajuts i serveis als col·lectius més vulnerables de la població durant el període de confinament i pandèmia, la reorganització dels ajuts socials d’alimentació i la col·laboració amb Caritas mitjançant la signatura de nous convenis i acords”.

Pel que fa a Promoció Econòmica, Bosch va lloar “la seva empenta per regularitzar les concessions de les parades del Mercat”, la creació de la Fira de Nadal –“que va tenir molt d’èxit i que ha estat iniciativa seva”– i altres gestions “com la gestió de la Ruta dels Sentits per donar suport al sector local de la restauració durant la pandèmia i que hem incorporat com a fórmula definitiva a programació del Maridatge dels Sentits”.

Mínguez també va impulsar un Directori d’Activitats Econòmiques i la campanya Viu Teià per a la reactivació del teixit econòmic del municipi. Darrerament, el regidor ha liderat l’elaboració d’un Pla Director de Turisme que aviat veurà la llum, així com la redacció d’uns nous plecs de condicions per licitar el servei de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC).

En matèria d’Ocupació, fa mesos que Mínguez estava desplegant el programa Treball, Talent i Tecnologia per fomentar la reconversió de les empreses de Teià que es dediquen a la construcció, com a oportunitat per crear nous llocs de treball relacionats amb la transició energètica i l’economia verda. Precisament ahir, el ple va aprovar per unanimitat el conveni per formalitzar l’adhesió de l’Ajuntament a aquest projecte que compta amb un ajut de la Diputació de Barcelona de 15.260 euros.

Per tot plegat, l’alcalde va considerar que “ha estat una etapa molt profitosa, que esperem que es pugui repetir més endavant”.

Agraïment de tots els grups

Tots els grups municipals van coincidir a valorar positivament la feina feta per Mínguez i a expressar-li el seu suport.

“Agraïm la seva dedicació i subscrivim les paraules de l’alcalde”, va dir el portaveu de JxCat. En particular, Francesc Ribas va ressaltar “el catàleg de comerços”, en referència a l’esmentat Directori d’Activitats, i va definir Mínguez com una persona de “tarannà discret” a la qual va enviar “molta força i molts ànims”.

La regidora de GT, Núria Andinyach, va recordar que tots dos van coincidir a l’AMPA de l’Escola Bressol Els Galamons. “És una persona súper conciliadora i molt implicada”, va apuntar.

El representat de Cs, David Basi, es va mostrar “trist per un company que ha de deixar la feina contra la seva voluntat” i el regidor del PSC, Joaquim Roca, va explicar que ha treballat “molt a gust amb ell perquè és una persona molt sincera i molt propera”.

Un cop acabat aquest torn d’intervencions, tots els regidors van comentar que Mínguez, que seguia la sessió del ple en streaming, els havia enviat missatges per WhatsApp per donar-los les gràcies. Aleshores, molts d’ells es van adreçar a la càmera i van enviar-li petons i altres frases i expressions d’ànim i afecte.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar
caenfrdeites