Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Detenen onze presumptes lladres en una zona d'hivernacles

Imprimir correu electrònic

hivernacles01Agents de la Policia Local de Teià, dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local del Masnou van detenir onze individus quan es disposaven a robar en una zona d'hivernacles situada a la zona del Camí del Mig, al paratge conegut com la riera del Bou.

Els fets van tenir lloc la matinada del passat dimecres, 22 de juny, sobre les 4.30 h, quan una patrulla de la Policia Local realitzava tasques de vigilància preventiva, arran dels últims fets coneguts relacionats amb furts de cablejat de coure i d'un robatori d'eines, la nit anterior, en una explotació agrícola dedicada al cultiu de cànem.

Vehicles sospitosos

Els agents es disposaven a fer comprovacions sobre tres vehicles estacionats quan van veure un quart automòbil que feia marxa enrere, possiblement en veure els llum del cotxe policial.

En aquell moment, la patrulla va demanar suport als Mossos d’Esquadra, que s'hi van presentar amb molta rapidesa.

El dispositiu policial va identificar a cinc persones i en l’escorcoll dels vehicles es van localitzar productes relacionats amb el cultiu de plantes, restes de cànem i dos ganivets de grans dimensions, entre d'altres objectes.

A continuació, els agents van trobar un sisè vehicle, al costat exterior d'un sac de runa dimensions ple de plantes i cabdells de marihuana acabats de tallar i a punt per endur-se'ls.

Un cop franquejada la tanca, els agents van constatar que l'accés havia estat forçat i que dins dels hivernacles hi havia una important plantació de marihuana. Per tot plegat, els agents locals i els mossos van procedir a la detenció de les cinc persones identificades i de dues més que va ser localitzades amb el suport de la Policia Local del Masnou, com a presumptes autors d'un delicte de robatori amb força.

Dues detencions més

Durant tota la nit, la policia va custodiar el recinte i a les 6.50 h van detenir unes altres quatre persones que sortien de l’explotació agrícola com a presumptes autores del mateix fet delictiu.

N'hi va haver dues més que van fugir a través de la propietat i que esperen ser identificades en el decurs de la investigació.

Llibertat amb càrrecs

Les onze persones detingudes van ser traslladades a l’Àrea Bàsica Policial de Premià de Mar i al matí van passar a disposició judicial. Després de declarar, els investigats van ser posats en llibertat. En paral·lel, els agents de la Unitat d’Investigació de Mossos van iniciar les tasques d’indagació al lloc dels fets i no descarten efectuar noves detencions relacionades amb el cas.

Veïns afectats

Posteriorment a les detencions, la Policia Local de Teià ha rebut trucades de tres veïns de la finca que es dediquen al conreu de plantes ornamentals i que han denunciat destrosses i talls en els plàstics dels seus hivernacles, com si algú hagués volgut comprovar què hi havia dins.

Agraïments

La Policia Local de Teià agraeix a les policies del Masnou i Premià de Mar el seu suport a l'operatiu i la seva col·laboració per retirar els vehicles als respectius dipòsits.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat