Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Nous horitzons de col·laboració amb Massarosa

Imprimir correu electrònic

Massarosa02Els ajuntaments de Teià i Massarosa s’han conjurat per donar un nou impuls al seu agermanament, que es remunta a l’any 2005. Aquest nou cicle en les relacions entre els dos municipis es va començar a gestar abans de l’última edició del Maridatge dels Sentits –que va comptar amb la presència de la nova alcaldessa de Massarosa, Simona Barsotti, i la participació de l'empresa de perfumeria i cosmètica ecològica Oligea– i ha pres definitivament forma després de la visita que l’alcalde de Teià, Andreu Bosch, i la regidora de Cultura, Olga Parra, han realitzat a la població toscana el passat cap de setmana.

L’estada de la delegació catalana va coincidir amb la celebració del La via delle Erbe e dei Fiori [El camí de les herbes i les flors], un esdeveniment social i econòmic impulsat pels productors de flor, les empreses i els allotjaments de la zona agrupats a l’entorn de l’Associació Versilia Verdelago. El seu president, Francesco Simi, va destacar “el ressò internacional que el projecte ha assolit en poc temps, que ha transformat una idea a un autèntic reclam turístic important i apreciat”.

Massarosa 03Agenda d’actes

El representants de Teià van ser rebuts divendres al vespre a l’aeroport de Pisa pel regidor Federico Lucania i després es van trobar amb el regidor Stefano Castelli i la perfumista Elena Giannini, de l’empresa Oligea i del Giardino di Manipura. Tots dos són bons coneixedors de Teià, ja que Castelli hi havia estat durant el mandat anterior, i Giannini ha participat en la darrera edició del Maridatge dels Sentits, i prèviament havia tingut contacte amb Ainea Perfums.

L’endemà al matí, Bosch i Parra van realitzar diverses visites guiades per l’entorn natural de la població per conèixer-ne el territori i les finques agrícoles obertes amb motiu de l’esdeveniment. Entre d’altres, van visitar en bicicleta l’Oasi Lipu i les restes de les termes romanes Massaciuccoli, i van fer volt en barca pel llac homònim amb el president del Parc natural de Migliarino San Rossore Massaciuccoli.

Dissabte al matí, l’ambaixada teianenca es va reunir a la sala d’actes de l’Ajuntament amb l’alcaldessa Simona Barsotti; el president del Consell Municipal, Riccardo Brocchini; el director gerent, Fabio Longaron; el tinent d'alcalde Damasco Rosi; els regidors Alberta Puccetti i Francesco Mauro, i l’anterior alcalde, Franco Mugai, que va reprendre els lligams amb Teià durant el seu mandat.

L’alcaldessa Barsotti es va mostrar “contenta d’acollir la delegació de Teià pel fort vincle que ens uneix” i va desitjar que els visitants haguessin gaudit “d’un dels períodes més bonics de l’any gràcies a les extraordinàries floracions”.

Massarosa04Per últim, els representants italians van lliurar a l’alcalde de Teià una placa commemorativa de la trobada en què es podia llegir: “Sota el signe del nostre agermanament, donem continuïtat a l’intercanvi d’experiències i d’amistat”. L’alcalde de Teià, al seu torn, va correspondre l’obsequi institucional amb sengles pins d’argent amb l’escut municipal per a l’alcaldessa i el president del Consell, i va fer donació d’una rèplica del segell romà de Vallmora per a l’Ajuntament de Massarossa.

Projectes de futur

La visita a Massarosa, plantejada com la torna del darrer Maridatge, ha servit per conèixer en primera persona l’experiència de La via delle Erbe e dei Fiori i per apuntar futures col·laboracions que refermin els lligams entre els dos municipis.

Entre d’altres possibilitats, Bosch i Parra tornen de la Toscana amb la voluntat de desplegar nous projectes: “Agafem la idea de fer recorreguts en bicicleta pels vivers de Teià durant el Maridatge dels Sentits. I hem acordat aprofundir al llarg dels propers mesos nous projectes en matèria d’intercanvi escolar, Joventut i Promoció Econòmica”, van comentar tots dos.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat