Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Prohibit accedir al bosc per qualsevol mitjà

Imprimir correu electrònic

pla alfaEl Servei Meteorològic de Catalunya preveu que avui i el cap de setmana s’intensificaran les temperatures extremes. A més de la sequera, la humitat relativa serà baixa i hi haurà vent de marinada. Es tracta d'una situació i d'una conjunció de factors que no es produïa des de l'any 2003.

Davant d’aquest escenari, la Generalitat ha activat el Pla de Protecció Civil (PROCICAT) per onada de calor i el Pla d’emergències per incendis forestals (INFOCAT). Per aquest motiu s’ha reforçat el dispositiu de Bombers i s’ha elevat el Pla Alfa al nivell 3 per "perill extrem" en 20 comarques i 275 municipis de Catalunya, incloent-hi Teià.

L’activació del nivell 3 del Pla Alfa comporta, automàticament, el tancament de l’accés a diversos parcs i espais d’interès natural, així com l’entrada en vigor de les següents restriccions, d’acord amb la resolució del Departament d’Interior publicada avui al Diari Oficial de la Generalitat:

- La limitació de la circulació motoritzada en el medi natural, a excepció dels seus residents.

En el cas de Teià i altres municipis del Parc de la Serralada Litoral, els ajuntaments han establert també la prohibició d’accedir al bosc a peu o en bicicleta, mitjançant la publicació d’un ban de l’Alcaldia.

- La suspensió de totes les activitats d’educació en el lleure (acampada, rutes i activitats esportives que es desenvolupin en el medi natural) i altres que tinguin condicions equivalents. Les activitats s’han de desplaçar a un nucli de població.

- La restricció de les activitats vinculades als casals d’estiu, colònies i estades esportives i equivalents a l’entorn immediat de les edificacions on es faci la pernocta.

- La suspensió de l’activitat agrícola que comporti ús de maquinària entre les 12 i les 19h.

- La suspensió de les obres i intervencions en la xarxa interurbana de carreteres i els seus vorals.

- La restricció de l’ús de bufadors, serres radials i similars a menys de 500 metres de zona forestal i a menys de 50 metres de terrenys agrícoles.

A més d’aquestes indicacions, l’Ajuntament demana prudència a tothom i recorda que no es poden abocar residus a la muntanya, ni llançar-hi coets o puntes de cigarreta.

pla alfa 03Dispositiu de vigilància

La Policia Local vetllarà pel compliment de la resolució del Departament d’Interior i durà a terme tasques d’informació entre els ciclistes, veïns i vianants.
Per la seva part, l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) ha mobilitzat tots els seus voluntaris i recursos materials.

Si veieu foc o una columna de fum, truqueu al telèfon d'emergències 112.

Vigència

Les mesures contingudes en la resolució del Departament d’Interior són vigents des de les 12h d’avui divendres, 15 de juliol, fins a la mitjanit del dimarts 19 de juliol.

Sancions

L'incompliment de la resolució pot donar lloc a la imposició de les sancions previstes a la Llei 4/1997, de 20 de maig, de protecció civil de Catalunya.

Efectes sobre la salut

Simultàniament, el Departament de Salut ha activat el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS) en la seva fase més alta, la fase 2, i ha reforçat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i el del servei 061 Salut Respon.

Podeu consultar els consells d'autoprotecció del Departament de Salut per prevenir la calor en aquest enllaç

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat