El infants del Casal d’Estiu protegeixen els secrets del poble

Imprimir correu electrònic

casal estiuAquesta tarda s’ha fet la festa que ha posat fi al Casal d’Estiu municipal d’enguany. La celebració ha tingut lloc a l’Institut Turó d’en Baldiria i ha aplegat nombroses famílies. Els nens i nenes que hi han pres part han ofert unes petites representacions que han atret la presència d’El lladre, un personatge dolent que apareix cada cop que es fan activitats culturals. Aquest cop, però, els assistents l’han pogut convèncer per recuperar els secrets del poble que s’havia endut i s’ha compromès a no fer més la guitza.

177 infants i 800 serveis

Del 26 de juny al 29 de juliol, 177 nens i nenes han participar en el Casal d’Estiu de Teià organitzat per la Regidoria d’Educació. El nombre total d’usos durant les quatre setmanes ha ascendit a prop de 800, ja que les inscripcions podien ser setmanals o diàries (per anar d’excursió, per exemple).

En aquesta edició, el centre d’interès ha estat el coneixement del poble i la seva història a través dels éssers fantàstics que viuen al municipi: el drac Baldiri i els seus amics Taliano, Elionor i Pere Noguera. De fet, aquesta setmana han rebut la visita dels Gegants de Teià; una oportunitat que no van desaprofitar per conèixer-los de propr i emprovar-se diversos capgrossos.

Sortides i activitats

Com sempre, el projecte pedagògic del Casal es fonamenta en cinc eixos –autonomia i iniciativa, inclusió, solidaritat, felicitat i il·lusió– que inspiren els objectius generals i específics que posteriorment es treballen a través de diverses accions lúdiques i educatives, com ara jocs de pistes, gimcanes, canó d’escuma o tallers d’expressió, entre d’altres.

A més d’anar a la piscina municipal cada dimarts i divendres, els infants van fer una nit de convivències –la Nit vora el foc, en què van posar a provar els seus dots artístics– i tres sortides en autocar: a la riera d’Arbúcies, el delta del Llobregat i una casa de colònies del Montseny.

Per contra, la sortida programada ahir al parc de les fonts d’Argentona es va haver de suspendre a causa de l’avís de Protecció Civil per risc de pluges intenses.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 540 93 50 • ajuntament@teia.cat

Buscador

Apreta intro per cercar