Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Laura Toquero Gracia, millor classificada de la delegació sub14 en el Mundial d’escacs

Imprimir correu electrònic

LauraToqueroGraciaDiplomaLaura Toquero Gracia ha estat la millor classificada de la delegació espanyola en categoria femenina sub14 en el Mundial d’escacs que va finalitzar ahir a Romania. A més, la jugadora teianenca ha pujat la puntuació personal en el sistema Elo FIDE i ha millorat la seva posició respecte del rànquing de sortida.

Al final, la Laura ha acabat en 45a posició d’un total de 96 participants després que totes elles van disputar onze rondes per sorteig entre el 6 i el 16 de setembre, a raó d’una diària.

La teianenca ha tancat la seva segona participació en un Mundial amb tres victòries (amb jugadores de Zimbàue, Malàisia i Kazakhstan), cinc empats (amb Polònia, Egipte, Mongòlia, Espanya i Sudàfrica) i tres derrotes (amb Romania, Sèrbia i Turquia), que sumen un total de 5,5 punts (1 per cada partida guanyada i mig punt per cadascuna de les taules).

La jugadora del Club d’Escacs Cerdanyola va començar amb molt bon peu, amb una victòria i quatre empats que la situaven dins de les 20 primeres de la classificació provisional. Quan semblava que la cinquena partida cauria del seu costat, la Laura va fer un moviment arriscat per desfer les taules i va acabar perdent. A partir de llavors va encaixar dos resultats negatius abans de recuperar les bones sensacions. Al final, la dinàmica positiva de les tres últimes rondes li ha permès aconseguir 2,5 punts dels 3 possibles.

A més del vessant competitiu, la participació en la concentració d’una selecció per disputar un torneig tan llarg i exigent aporta als jugadors i les jugadores, especialment quan són tan joves, molts altres aprenentatges i experiències igualment valuoses.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat