Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Iniciatives per estimular la lectura infantil i música clàssica a la Biblioteca

Imprimir correu electrònic

Lectura MostraEl dia 27 a les 18h, la Biblioteca can Llaurador acomiadarà el mes de setembre amb la presentació de la versió il·lustrada i la lectura de dos dels textos guanyadors de la fase local de la Mostra Literària de 2022, a càrrec dels seus autors. Es tracta del conte El gran viatge (1870), de Nico Toril Cabello, i del poema Fugint d’Ucraïna, d’Itziar Casas Esquius. Les dues composicions han estat il·lustrades per Mercè Tous. La iniciativa és una novetat introduïda en les bases de la convocatòria d’enguany amb la idea de fer més atractiu el concurs als nens i nenes d'entre 9 i 11 anys i de reconèixer-los la feina.

Amb aquest propòsit, la Biblioteca torna a apostar pel Club dels superlectors, un espai de lectura infantil adreçat a infants de 3r i 4t de primària, amb periodicitat quinzenal (el segon i últim dimarts de cada mes, a les 17h).

D’altra banda, la Plataforma Blanc i Negre oferirà el 7 d’octubre a les 19h un concert comentat de piano sobre El naixement de la música al cinema, amb temes d’Elmer Bernstein –del qual se’n commemora el centenari–, Bernard Herrmann i John Williams. El recital explorarà el paper de la música clàssica en el setè art i la seva evolució fins a erigir-se en un llenguatge formal propi.

Exposicions simultànies

L’1 d’octubre a les 12h s’inauguraran dues exposicions: la segona part d’Sketching Teià, a cura del Grup d’Artistes de Teià (GAT), i Stones. Sigil·losos impulsos orgànics, de l’escultora Renate Schaeffler, que mostra el procés creatiu per convertir la pedra bruta d’alabastre, serpentí o talc en una obra d’art fina i brillant mitjançant la creació d’obertures, línies sinuoses i textures a la superfície de la matèria amb l’ajut de maça, cisells i llimes.

Tallers familiars

El 4 d’octubre a les 18h, el personal de l’equipament conduirà una sessió de dibuix i manualitats per donar forma a Arbres de tardor ben originals. Dissabte dia 15 a les 11h, els voluntaris i voluntàries de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) faran una sortida a la muntanya per comprovar l’estat de les caixes niu de raspinell, mallerenga i ratpenat que els nens i nenes hi van penjar l’any 2021, amb la finalitat de netejar-les i deixar-les a punt per al nou cicle de posta. I el dia 18 a les 18h, la rondallaire i acordionista Marta Catalán explicarà amb titelles la història d’El bosc del cargol, per a infants a partir de 3 anys.

Aquestes activitats formen part del programa Parcs i Biblioteques... naturalment! de la Diputació de Barcelona. Totes tres són gratuïtes, però prèviament cal reservar plaça escrivint a l'adreça Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o bé trucant al telèfon 93 555 01 04.

A més, el 29 d’octubre a les 11h es farà una nova sessió familiar de Jocs al voltant de la taula.

ClubsLecturaClubs de lectura

El 28 de setembre a les 19.15h, l’escriptor de fantasia Francesc Cortès reflexionarà sobre els límits entre la realitat i la ciència-ficció en l’actualitat, amb la xerrada [Realment] Vivim en una distòpia [?]. El mateix autor guiarà, el 5 d’octubre a la mateixa hora, el Club de lectura 450 a l’entorn d’Els vents del temps, de Robert Silverberg.

L’endemà a les 18h, l’escriptora i dramaturga Elisenda Guiu encetarà el nou curs de Llegir el teatre amb l’obra Zona inundable, de Marta Barceló. El dia 13 a les 19h Glòria Olivella conduirà la tertúlia en francès del Club du livre a l’entorn de la novel·la Sa femme, d’Emmanuèle Bernheim. El dia 20 a les 18h a tindrà lloc la trobada mensual del Racó poètic per parlar de poesia i recitar poemes. I el divendres 21, a les 18h, Mercè Pujadas dinamitzarà el Club de lectura, que en aquesta ocasió debatrà sobre clàssic de ciència-ficció Fahrenheit 451, de Ray Bradbury.

Novetat editorial

El 27 d’octubre a les 18h, Emília Illamola Ganduxé presentarà, en conversa amb Rosa Villaplana, el seu darrer treball: La lectora accidental, “una novel·la amb un potent to poètic que reflexiona sobre els lligams entre l’escriptura i la vida”.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat