Apreta intro per cercar
93 555 12 34

Una Mostra Literària de mida XL

Imprimir correu electrònic

ML XLLa Mostra Literària del Maresme fa 40 anys. Fins al 10 de març, la Regidoria de Cultura convida els teianencs i teianenques de totes les edats a escriure un conte, un poema o un microrelat i presentar-los a la fase local del certamen.

Hi poden participar totes les persones residents a Teià o que hi tinguin vincles per motius laborals, acadèmics o de segona residència.

Podeu consultar les bases completes de la convocatòria al peu d’aquesta notícia.

Prosa i poesia

Les bases reguladores del concurs estableixen tres disciplines: prosa, poesia i microrelats. Les dues primeres s’estructuren en cinc grups d’edat: de 6 a 8 anys (grup A), de 9 a 11 (grup B), de 12 a 14 (grup C), de 15 a 18 (grup D), de 19 a 25 (grup E) i majors de 26 (grup F).

Els treballs dels participants dels grups A i B podran ser escrits a mà, amb bona cal·ligrafia. Per als grups A, B i C s’estableix una extensió màxima de 5 folis a una sola cara i a doble espai, mentre que els dels grups D, E i F podran oscil·lar entre les 5 i les 15 pàgines.

Microrelats

Els microrelats són composicions de 140 caràcters com a màxim i el seu estil recorda l’ús del llenguatge que s’utilitza a les xarxes socials.
En aquesta categoria no existeixen grups d’edat. S’hi pot presentar tothom. Les obres hauran de ser inèdites i fetes per un sol autor. La redacció serà en català, sense truncaments de paraules ni abreviacions de cap mena.

Temàtica lliure

La temàtica dels textos i el gènere escollit –prosa, poesia o microrelat– són lliures. Cada autor podrà presentar una sola obra per categoria i modalitat. Els treballs hauran de ser individuals i totalment inèdits, restant-ne exclosos els de naturalesa tècnica o científica.

Termini i veredicte

Els participants disposen de temps fins al 10 de març per lliurar l’original i cinc còpies en paper a l’Ajuntament, la Biblioteca o La Unió. A més, hauran d’adjuntar-hi una còpia en suport informàtic, o bé fer-la arribar per correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Un cop s’hagin rebut, els treballs seran avaluats pel jurat de la Mostra i el 23 d’abril, coincidint amb la diada de Sant Jordi, tindran lloc el veredicte i el lliurament dels premis, que es faran a La Unió en el marc de la Setmana Cultural de Teià.

Les obres premiades en cada grup i modalitat passaran a ser propietat de l’Ajuntament i seran presentades automàticament a la fase comarcal del concurs.

Nous al·licients

Per esperonar-ne la participació, la Regidoria de Cultura ha organitzat a l’Espai can Llaurador tres tallers per afavorir i potenciar l’hàbit de l’escriptura, un de microrelats, amb la periodista Marta Moreno; un altre de guions teatrals amb l’actor Pere Riera, i un altre sobre el llenguatge poètic a càrrec del poeta, escriptor i traductor Miquel Desclot.

A més, i per segon any consecutiu, un dels contes guanyadors de la fase local, escollit a criteri del jurat, serà il·lustrat per un professional. El 2022, l’Ajuntament va publicar els dos primers premis de la categoria B per a nens i nenes de 9 a 11 anys: el conte El gran viatge (1870), de Nico Toril Cabello, i el poema Fugint d’Ucraïna, d’Itziar Casas Esquius, amb il·lustracions de Mercè Tous.

Ajuntament de Teià. Tots el drets reservats • C Pere Noguera, 12 • 08329 Teià • T 93 555 12 34 • ajuntament@teia.cat